Безводний клей для плитки: де та як його використовувати

Безводним клеєм часто називають реактивну суміш, призначену для приклеювання керамічної плитки та інших облицювальних матеріалів до різних поверхонь. Такі суміші містять два компоненти, які поставляються в окремій тарі. Перед початком робіт компоненти змішують, після чого запускається необхідна хімічна реакція. Про те де і як застосовують реактивний безводний плитковий клей, а також його альтернативи сьогодні розповімо детальніше.

Особливості безводного плиткового клею

На відміну від інших клеїв для плитки, реактивний не містить в ссоєму складі воду, завдяки чому значно швидше набирає міцність. Особливий склад робить клей водонепроникним, що дозволяє використовувати реактивні плиткові клея для облицювальних робіт у всіх приміщеннях з підвищеною вологістю: басейнах, саунах, купальнях, ванних кімнатах.

Також реактивні плиткові клеї відрізняються високою стійкістю до морозу, тому широко використовується для облицювальних робіт зовні приміщень в регіонах з холодним кліматом. Клей універсально підходить для керамічної плитки, натурального і штучного каменю, керамограніта та інших облицювальних матеріалів. Реактивний плитковий клей наносять на будь-які типи поверхні, в тому числі дерево, штукатурку, бетон і стяжку. Серед недоліків плиткового клею безводного типу виділяють високу вартість, яка не завжди буває виправдана сферою застосування.

Чим замінити безводний плитковий клей

Непогану конкуренцію реактивному плиткового клею, можуть скласти цементні розчини, зокрема Teknofay EX C2TE. Цей склад має високу адгезію, вологостійкість, еластичність, а також стійкість до зісковзування. Teknofay EX C2TE використовується при облицювальних роботах з керамікою, порцеляною, мармуром, гранітом, цеглою і мозаїкою, застосовується на таких поверхнях як бетон, штукатурка, гіпсокартон і газобетон. 


Професійні будівельники відзначають, що клей Teknofay EX C2TE, при дотриманні технології кладки, не поступається дорогим реактивним сумішам. Збільшений час відкритого шару, 30 хвилин, а також висока еластичність робить розчин зручним і простим в роботі, чого не можна сказати про реактивному клеї. До того ж клеючі суміші на цементній основі не мають запаху. Маючи високу вологостійкість, Teknofay EX C2TE також придатний для облицювальних робіт зовні та всередині приміщень, а також в умовах підвищеної вологості.