Чим можна приклеїти плитку на підлогу

Вибір на користь кахельного підлогового покриття — доцільне рішення для ванної кімнати, кухні та передпокою. Плитка відрізняється міцністю, не вбирає вологу, легко відчищається від самих різних забруднень і стійка до дії навіть агресивної побутової хімії. Однак всі ці переваги плитки можна випробувати на власному досвіді лише в тому випадку, коли облицювання з кахлю зроблено якісно, з дотриманням технології і використанням хорошого плиткового клею. Сьогодні мова піде про основні нюанси, які варто враховувати при укладанні плитки на підлогу за допомогою клею Teknofay C1T - одного з кращих матеріалів на сучасному будівельному ринку.  

Переваги клеяTeknofay C1T

Клей має високу адгезію і оптимально адаптований для укладання керамічної плитки з коефіцієнтом водопоглинання 3% і більше на вертикальні й горизонтальні поверхні з бетону, в тому числі — на підлогу в житлових і громадських приміщеннях. Висока термостійкість (- 40 °С - 80 °С), невелика витрата (близько 4 кг сухої суміші на квадратний метр) і достатній час відкритого шару (20 хвилин) роблять цю суміш на цементній основі одним з кращих плиткових клеїв для керамічної облицювання. Майстри відзначають, що Teknofay C1T зручний в нанесенні, не скочується, і, при дотриманні технології, забезпечує високу якість облицювання. 

Що потрібно знати, перед поклейкой плитки на підлогу 

Якщо ви переконалися в якості придбаної плитки і вибрали для приклеювання якісний клей Teknofay C1T, варто знати кілька технологічних нюансів, які варто дотримуватися: 

В обов'язковому порядку підлогу слід очистити від будь-яких забруднень, масел, бруду, а також пилу. В іншому випадку клей просто не схопитися, а значить про довговічність облицювання можна і не думати. 

Всі нерівності й тріщини необхідно відремонтувати, а площину зробити максимально рівною, без перепадів. Майстри з укладання плитки єдині в думці, що вирівнювати підлогу за допомогою плиткового клею в процесі облицювання — не кращий варіант. Для цього слід використовувати цементні ремонтні суміші Teknorep. Якщо ж поверхня підлоги абсолютно крива, варто залити нову стяжку. 

Переходити до укладання плитки після ремонту поверхні можна тільки через 4 дні з моменту проведення ремонту.

Раніше перед укладанням плитки бетонну підлогу злегка зволожували водою, проте сучасні технології припускають нанесення грунтовки. 

Коли всі підготовчі роботи закінчені, замішайте клей, дотримуючись інструкції. 


  • Роботи з укладання варто проводити в діапазоні температур навколишнього середовища від 5 °з до 35 °З.якщо температура нижче або вище, підготуйте теплоізоляційний матеріал, яким накриєте свіжу облицювання. Це дозволить клею нормально висохнути. 
  • Вводити в експлуатацію кахельну підлогу можна не раніше, ніж через 24 години з моменту закінчення робіт. Після закінчення цього часу, можна приступати до затірки швів.

Керуйтеся даними рекомендаціями при укладанні плитки клеєм Teknofay C1T, і кахельну підлогу прослужить довгу і хорошу службу.