Що означає маркування на клеї для плитки: D2TE, C1T, C1TE, C2TE, C2TE S1

Сучасні клейові суміші для укладання кахельної плитки та інших матеріалів мають різне призначення, відрізняються фізичними властивостями, а також швидкістю застигання. Кожена суміш має на упаковці спеціальне маркування, що вказує на властивості та сферу застосування, розібратися в якій буває складно недосвідченим майстрам. І ми підготували для вас просту підказку, щодо маркування плиткового клею. 

  • D2TE - високоміцний, тиксотропний клей, що має підвищену в'язкість і збільшений час відкритого шару. Підходить для облицювання вертикальних поверхонь, тому як має високу стійкість до вертикального з'їжджання. До даного різновиду відноситься пастоподібний клей Teknofay 200 D2TE (Текнофей 200 D2TE). 
  • C1T - стандартний плитковий клей на цементній основі, зі збільшеною в'язкістю. Має високу адгезію, підходить для більшості внутрішніх робіт, наприклад, облицювання горизонтальних і вертикальних поверхонь в житлових приміщеннях, лікарнях, торгових центрах. Стійкий до вертикального зсуву. Приклад клею — Teknofay C1T (Текнофей C1T). 
  • C1TE - стандартний клей з підвищеною в'язкістю і збільшеним часом відкритого шару. Має високу адгезію ≥ 0,5 Н / мм2, підходить для укладання матеріалів на бетон, штукатурку, стяжку, а також кераміки на кераміку. До цієї категорії відноситься клей Teknofay Plus C1TE (Текнофей Плюс C1TE).
  • C2TE - покращена клейова суміш з високою адгезією, збільшеним часом відкритого шару і підвищеною в'язкістю. Не сповзає з вертикальних поверхонь, придатна для укладання плитки великого формату, розміром від 60х60. Приклад хорошого плиткового клею такого маркування Teknofay EX C2TE (Текнофей EX C2TE). 
  • C2TE S1 — той же C2TE, однак володіє підвищеною еластичністю. Основне призначення - укладання кераміки, порцеляни і граніту всередині і зовні приміщень. Оптимально підходить для облицювання поверхні, яка піддається температурній деформації, наприклад в лазнях, термальних джерелах, басейнах з підігрівом. Також застосовується при облаштуванні теплої підлоги. Приклад клею - еластична клейова суміш для керамічної плитки та граніту Teknofay Flex C2TE S1 (Текнофей Флекс C2TE S1). 

Тепер дивлячись на упаковку плиткового клею, ви зможете розібратися, для чого конкретно призначений продукт та обрати оптимальний варіант для будь-якого облицювання. 

Супутні товари