Як правильно приклеїти плитку

Якість облицювання стін і підлоги залежить не тільки від обраного покриття — будь-то керамічна плитка, облицювальна цегла або навіть мозаїка. Багато що залежить від клею і дотримання технології, адже порушуючи технологію, не вдасться якісно приклеїти навіть найдорожче і витонченуе облицювання. Сьогодні в деталях розглянемо клей для керамічної плитки Teknofay Plus C1TE і обговоримо, як саме використовувати цю суміш для акуратного та довговічного облицювання. 

Переваги клею Teknofay Plus C1ТЕ

Характерні особливості цього клею - висока адгезія та збільшений відкритий час, який становить 30 хвилин. Суміш має високу стійкість до з'їжджання ≤ 0,5 мм, що робить процес нанесення та укладання значно якіснішим. Підходить для нанесення на горизонтальні та вертикальні поверхні, тривалий відкритий час дозволяє не поспішати під час приклеювання плитки і робити роботу ретельніше. 

Основне призначення клею на цементній основі Teknofay Plus C1te - укладання керамічної плитки на керамічну поверхню, а також облицювальні роботи з мозаїкою, натуральним каменем, травертином і декоративною цеглою. Клей добре зарекомендував себе в якості суміші для облицювання кухонь, санвузлів і ванних кімнат, так як застосовується на стяжці, бетоні та штукатурці. 

Які секрети в укладанні плитки варто знати 

При роботі з клеючими сумішами на основі цементу, в тому числі з клеєм Teknofay Plus C1TE, варто притримуватися наступних рекомендацій: 

  • Поверхню, куди плануєте приклеїти плитку, варто ретельно очистити: видаліть залишки фарби, бруд, масляні плями і все те, що буде погіршувати схоплювання клею. 
  • Великі тріщини та нерівності варто попередньо закрити спеціальними цементними сумішами. Для цих цілей підходять ремонтні суміші серії Teknorep, однак враховуйте: після проведення підготовчих робіт повинно пройти не менше 4 днів. Також для досягнення якісного результату варто обробити поверхню грунтовками Тeknolatex 300.
  • Якщо плануєте класти плитку на кераміку — обробіть пооверхню наждаком для додання їй шорсткості. Бетонні покриття і стяжки перед нанесенням плиткового клею варто помірно зволожити. 
  • Особливу увагу приділіть замішування суміші: дотримуючись інструкції, приготуйте необхідну кількість клею за допомогою низькошвидкісного міксера. Дайте суміші настоятися 3-4 хвилини, а потім зробіть фінальне замішування. Це дозволить максимально ефективно змішати сухий клей з водою, уникаючи появи крупинок. 
  • Всі роботи з облицювання краще проводити в діапазоні температур 5 до 35 °C. Якщо ж плитку потрібно укласти терміново, а температура вище або нижче зазначеного діапазону, після закінчення робіт накрийте облицювання термоізоляційним матеріалом. 
  • Строго дотримуйтесь інструкції по застосуванню клею: наносити його варто зубчастим шпателем і приклеїти плитку протягом 30 хвилин. Якщо з моменту нанесення клею пройшло більше часу, зішкребіть розчин з площини і викиньте — він вже не придатний для приклеювання плитки.

Дотримуйтесь цих простих правил, і у вас напевно вийде якісно приклеїти плитку!