Як вибрати клей для плитки у ванну

Якісний і правильно підібраний плитковий клей - це половина успіху в декоруванні поверхні плиткою, особливо приміщень з підвищеною вологістю, як ванна кімната. У свою чергу, вибір плиткового клею є важливим етапом при підборі ремонтно-будівельних матеріалів. Тому в цій статті ми дамо пару простих, але слушних порад щодо вибору клейової суміші для плитки.

Якими параметрами повинен володіти плитковий клей для ванної кімнати

Перш за все, він повинен бути вологостійким, а що стосується інших параметрів, то вони зазвичай залежать від обраного Вами декоративного матеріалу. На прикладах двох видів плитки розповімо, як це працює.

Укладання невеликої керамічної плитки

Укладання керамічної плитки невеликих розмірів, наприклад, 20х30 см не вимагає використання клейової суміші з підвищеними характеристиками міцності або еластичністі. Для такого виду декоративного матеріалу використання вологостійкого клею категорії С1 буде цілком достатньо. Він якісно приклеїть облицювальний матеріал до основи і обійдеться досить дешево. 

Радимо звернути увагу на універсальний клей для керамічної плитки Teknofay C1T. Клей має високу адгезію та дозволений до застосування в приміщеннях з підвищеною вологою.


Укладання важкого натурального каменю

Що стосується більш габаритних видів декоративного матеріалу, наприклад, граніту, мармуру або будь-якого іншого натурального каменю, то в цьому випадку необхідно вибрати клей виключно еластичний і більш високої якості - категорії С2. Таким чином важкий декоративний матеріал протримається десятки років на вашій поверхні без відклеювання або сповзання. Але, звичайно, всі ремонтні роботи повинні бути виконані правильно.

Клей Teknofay C2TE S1 відмінно впорається зі своїм завданням - укладанням важкого натурального каменю і багатьох інших декоративних матеріалів: мармуру, граніту, порцеляни, вітража і цегли. Цей клей еластичний, посилений і відрізняється дуже високою адгезією. Також матеріал водонепроникний, завдяки чому його можна використовувати як у вологих приміщеннях, так і в конструкціях, які перебувають в постійному контакті з водою, як, наприклад, басейни.