Який клей для плитки підходить для басейнів

Облаштування штучного плавального резервуару - складний процес, який вимагає ретельного підходу до проекту будівництва, а також вкрай делікатного вибору матеріалів. Великою популярністю в якості облицювального матеріалу, особливо для капітальних бетонних басейнів, користуються керамічна плитка, мармур та інші натуральні камені. 

Однак для того, щоб облицювання було не тільки естетично привабливим але і довговічим, потрібно грамотний підхід до вибору клею. Про те, яким повинен бути хороший плитковий клей при облаштуванні басейну сьогодні розповімо докладніше.

Вимоги, що висуваються до клею для плитки

  • Вологостійкість. Варто враховувати, що плитковий клей повинен бути абсолютно водонепроникний, в іншому випадку про довговічність кладки не варто навіть думати.
  • Висока адгезія. Чим вище цей показник, тим надійніше облицювання буде приклеєно до поверхні, а значить буде витримувати великі навантаження і прослужить довше.
  • Стійкість до вертикального сповзання. Оскільки чаша басейну може мати будь-яку форму, плитковий клей повинен мати високу стійкість до зісковзування з вертикальних поверхонь.
  • Відповідність розміру плитки і обраному матеріалу. Сучасні плиткові клеї мають вузьку спеціалізацію і можуть бути призначені тільки для одного або пари облицювальних матеріалів. Також різні клеї призначені для плитки різного розміру. Тому при виборі великих плиток розміром 40x40 і більше варто звертати увагу на придатність клею для облицювання такої конфігурації та розміру.

Teknofay Flex C2TE S1

Teknofay Flex C2TE S1 - це ефективний клейовий розчин з високою еластичністю, оптимально адаптований для облицювання басейнів, купалень і саун. Клей має високу адгезію, що забезпечує міцну і надійну кладку навіть в умовах вкрай інтенсивної експлуатації, наприклад при облаштуванні басейну громадського користування. Він повністю водонепроникний, має високу термостійкість, що особливо важливо при облаштуванні басейну з підігрівом, а також ділянок теплої підлоги, якщо такі плануються в проекті.

Клей має високу стійкість до вертикального зісковзування і збільшений час відкритого шару, який становить 30 хвилин, що робить Teknofay Flex C2TE S1 зручним в роботі та вельми простим у застосуванні. За відгуками майстрів, цей клей є фаворитом серед безлічі плиткових клеїв, оскільки поєднує в собі всі якості, необхідні для даного виду робіт.