Який клей вибрати для керамограніту

Облицювання стін і підлоги за допомогою керамограніта дозволяє домогтися міцного і довговічного покриття, яке прослужить значно довше, ніж керамічна плитка. Особливість даного матеріалу - висока ударна міцність і стійкість до різкого перепаду температур, саме тому керамограніт широко використовують для внутрішніх, зовнішніх робіт, а також облицювання підлоги і стін в саунах, лазнях та інших приміщеннях, де можливі значні перепади температур. 

Незважаючи на ці переваги керамограніта, отримати якісне облицювання з цього матеріалу можна тільки при дотриманні технології кладки. І далеко не останню роль в технології грає клей. Всупереч поширеному переконанню, керамограніт не укладають за допомогою цементного розчину та інших застарілих матеріалів. Професійні плиточники використовують спеціалізовані суміші, такі як клей Teknofay EX C2TE. Про цей клейовий розчин сьогодні і поговоримо. 

Teknofay EX C2TE: коротка характеристика

Цей сучасний клей поставляється в мішках по 25 кг у вигляді сухої суміші, яка згодом замішується за допомогою води. Розчин має високу адгезію (більше 1,20 МПа), а також стійкість до вертикального з'їжджання ≤ 0,5 мм, що дозволяє використовувати Teknofay EX C2TE для укладання керамограніт на вертикальні поверхні. 

Крім керамограніта, клей Teknofay EX C2TE підходить для облицювальних робіт керамікою, гранітом, порцеляною і мармуром сірого кольору. Еластичний розчин зручний в застосуванні, а також водонепроникний. 

У чому переваги клею для керамограніту Teknofay EX C2TE


  • Стійкість до з'їжджання дозволяє наносити Teknofay EX C2TE на вертикальні поверхні, і робити якісне облицювання стін. 
  • Стійкість до води робить клей придатним для облицювання саун, лазень, ванних кімнат та інших приміщень з підвищеною вологістю. 
  • Стійкість до температурного шоку дозволяє використовувати клей для керамограніта при облаштуванні теплих підлог, термальних купалень і басейнів з підігрівом. 
  • Teknofay EX C2TE підходить для укладання керамограніту на бетон, газобетон, штукатурку і гіпсокартон. 
  • Термічно стійка суміш Teknofay EX C2TE використовують при облаштуванні стін і підлог в морозильних промислових камерах. 

При укладанні керамограніта, крім якісного клею, варто приділити особливу увагу дотриманню технології облицювання, а саме проводити роботи в діапазоні від 5 до 35 °C. в іншому випадку, свіже облицювання накривають теплоізоляційним матеріалом для нормального висихання клею.