Облицювальні роботи, що проводяться на вертикальних поверхнях, вимагають використання спеціального плиткового клею, адже розчин повинен володіти високою стійкістю до сповзання. В іншому випадку навіть найдорожча керамічна плитка просто не буде нормально триматися на стіні. Також можлива поява нерівностей і механічних пошкоджень плитки. Сьогодні в деталях розглянемо клей для керамічної плитки і граніту Teknofay EX C2TE, який оптимально адаптований для облицювання вертикальних поверхонь, а також обговоримо його переваги і спосіб експлуатації.

Що таке Teknofay EX C2TE

Даний клейовий розчин має високу адгезію, а також стійкість до з'їжджання ≤ 0,5 мм. дані характеристики дозволяють використовувати клей Teknofay EX C2TE для облицювання стін за допомогою керамічної плитки, порцеляни, граніту, натурального каменю білого кольору всередині і зовні приміщень. 

Клей являє собою суху суміш, яка поставляється в мішках по 25 кг. для замішування часто використовують чисту воду в кількості 6,8-7,2 л на один мішок сухої суміші. 

У чому переваги клею Teknofay EX C2TE

  • Стійкість до з'їжджання забезпечує високу якість облицювальних робіт на вертикальних поверхнях. 
  • Підходить для укладання плитки з коефіцієнтом поглинання води більше 3%. 
  • Склад водонепроникний, а значить широко використовується для облицювальних робіт в приміщеннях з підвищеною вологістю: саунах, лазнях, хамам, басейнах. 
  • Придатний для облицювання всередині та зовні будівель. 
  • Підходить для облаштування лоджій, відкритих балконів та інших подібних споруд.
  • Стійкість до температурного впливу в діапазоні від - 40 °C до 80 °C дозволяє використовувати цей клей при облицювальних роботах в басейнах з підігрівом, класти плитку на теплу підлогу, а також облаштовувати стіни й підлогу в промислових морозильних камерах.
  • Час відкритого шару становить 30 хвилин, що робить клей зручним в роботі.

Як використовувати клей Teknofay EX C2TE

Необхідну кількість сухої суміші розводять водою відповідно до інструкції. Попередньо стіну (або підлогу) вирівнюють, при необхідності — ремонтують спеціальними цементними ремонтними сумішами. Бетонні стіни перед початком робіт рекомендовано зволожити.

Укладати плитку клеєм Teknofay EX C2TE необхідно при температурі навколишнього середовища від 5 до 35 °C. якщо температура вище або нижче необхідного показника, після проведення робіт облицювання вкривають термоізоляцією. Затирка швів можливо через 24 години з моменту закінчення робіт.