Поліуретановий клей для плитки

Часи, коли керамічну плитку клеїли на стіну за допомогою звичайного цементного розчину давно пройшли, завдяки винаходу сучасних матеріалів, що мають високі показники довговічності. Велику популярність останнім часом набувають пастоподібні готові клеї на основі полімерів, вони ж — поліуретанові клея. Сьогодні поговоримо про те, які особливості та переваги у даного типу матеріалу на прикладі клею Teknofay 200 D2TE (Текнофей 200 d2te)

Переваги поліуретанового клею 

  • Мабуть, основна перевага цієї категорії клеїв - це можливість склеювання між собою різних матеріалів. Наприклад, клей Teknofay 200 D2TE призначений для приклеювання кераміки до гіпсокартону, штукатурки, OSB-плит і навіть фарби (у випадках, якщо фарба добре тримається, а плитка має високу вбираність). Також суміш підходить для укладання плит теплоізоляції. 
  • Еластична пастоподібна фактура робить такі клея, як Teknofay 200 D2TE, зручними в роботі, а також дуже економними. Витрата становить 1,5-2,0 кг/м2 в залежності від виду роботи. Клей поставляється в готовому вигляді в пластиковій герметичній упаковці, поліуретановий клей одразу готовий до застосування і не вимагає розведення, на відміну від клею для плитки на цементній основі. 
  • Пастоподібна есенція не зісковзує з вертикальних поверхонь, збільшений відкритий час становить 30 хвилин, що робить укладання плитки за допомогою Teknofay 200 D2TE ще ефективніше і простіше. 
  • Поліуретановий клей відрізняється стійкістю до вологи, тому оптимальний в якості матеріалу для облицювання ванних кімнат, саун та інших приміщень, де потрібна підвищена вологостійкість. 

Особливості роботи з клеєм на основі полімерів Teknofay 200 D2TE

  • Природно, даний вид клею має свої особливості, при недотриманні правил нанесення майстру навряд чи вдасться домогтися бажаного результату. 
  • Клеїти керамічну плитку за допомогою Teknofay 200 D2TE можна виключно на рівну, очищену від будь-яких забруднень поверхню - тільки так можна домогтися високої адгезії. При наявності тріщин і нерівностей, поверхню спочатку ремонтують спеціальними сумішами на основі цементу — Teknorep 300 або Teknoself 500.
  • Клей наносять на плитку рівним шпателем, потім використовують зубчастий інструмент. Після приклеювання необхідно простукати плитку гумовим молотком. 
  • Не варто використовувати пастоподібний плитковий клей для матеріалів з низьким водопоглинанням, наприклад граніту.
  • Після укладання клей повинен повністю висохнути, необхідно виключити потрапляння води на плитку як мінімум протягом 10 днів. 

Дотримуючись цих простих правил роботи з поліуретановими клеями можна домогтися максимальної ефективності клею, а значить — довговічності та естетичної привабливості керамічного облицювання.