Три види плиткового клею: простий, стандартний, покращений. Як вибрати відповідний

Від того, наскільки правильно обраний клей для плитки, буде залежати довговічність облицювання, а також стійкість її до різних навантажень і пошкоджень. Сьогодні розглянемо стандартну класифікацію плиткових клеїв і поговоримо про їх призначення.

Стандарти клеїв для плитки

Сучасні матеріали для приклеювання керамічної плитки, а також інших облицювальних матеріалів можна поділити на три групи: 

  • прості
  • стандартні
  • поліпшені

Кожна з цих груп має своє маркування: C0, C1 і C2 відповідно. Вперше плануючи зробити облицювальні роботи власними руками, недосвідчені майстри помилково вважають, що кращими клеями для плитки є суміші категорії C2, в той же час склади С1 — неякісні і недовговічні. Наспавді все трохи інакше.

  • C0

Категорія C0, прості, це найдешевша і найпоширеніша категорія матеріалів для приклеювання плитки. Виготовляються на основі на основі цементу. Даний тип підходить для проведення облицювальних робіт на рівну поверхню з мінеральних матеріалів, що не деформується. На клей C0 можна класти невелику керамічну плитку всередині приміщень, за умови нормальної вологості повітря. 

Даний клей не підходить для якісної облицювання ванних кімнат, зовнішніх робіт, застосування в місцях з підвищеною вологістю і стрибками температури, а також не придатний для нанесення на нерівні площини. Часто прості плиткові клеї використовують при облаштуванні кухонного фартуха, а також дрібних робіт в кухні та інших сухих приміщеннях.
 

 

  • C1


Категорія C01, стандартні клея, призначені для широкого розмаїття внутрішніх і зовнішніх робіт, підходять для приміщень з підвищеною вологістю, відрізняються стійкістю до негативних температур навколишнього середовища, а також температурних стрибків.

Такий клей має досить високі показники адгезії, а також витримує високі навантаження в складних умовах експлуатації. Також дана категорія клеїв застосовується для укладання кераміки середнього розміру.

 

 

  • C2

Поліпшені клейові суміші маркуються позначенням C02 і призначені для облицювання стін і підлоги в приміщеннях, а також на відкритому повітрі в зонах з інтенсивним пішохідним та автомобільним навантаженням. Здебільшого подібний клей витримуює навантаження на відрив не менше 1 МПа, а також підходить для укладання великогабаритної плитки 60х60 і більше.

Тепер, при виборі плиткового клею, ви зможете орієнтуватися на вищевикладені поради, що дозволить домогтися максимальної якості облицювання в кожному конкретному випадку.

 

 

 

 

Супутні товари