Декоративна штукатурка для стін

Декоративна штукатурка має величезну кількість різновидів. Вже багато років вона продовжує бути улюбленим облицювальним матеріалом в багатьох країнах світу.

У цій статті хотіли б розповісти про короїді і шубі і визначити, який з цих матеріалів рекомендують використовувати професіонали.

Що таке короїд?

Короїд - це штукатурка на цементній основі, в складі якої є полімерні добавки, а також мармурова крихта розміром в середньому 1,5-2 мм.

Назва штукатурки пішла від її зовнішнього вигляду, яка після висихання виходить схожою на поїдену жуком-короїдом поверхню. Шар нанесення матеріалу - до 2-х мм.

Що таке шуба?

Шуба-це штукатурка на цементній основі, в складі якої є доломітова крихта. Поверхня після висихання виходить зернистою і шорсткою. Шар нанесення шуби в середньому становить 3 мм.

У чому подібності та відмінності між короїдом і шубою?

І короїд, і шуба – відмінний варіант для облицювання поверхні. Це 2 види декоративної штукатурки, які мають цілий ряд відмінностей, серед яких:

  • Заповнювач
  • Товщина шару нанесення
  • Витрата
  • Фактура;
  • Метод нанесення
  • Час нанесення

Так як фактура і метод нанесення короеда і шуби відрізняється - їх зовнішній вигляд після висихання також буде різним.

І короїд, і шуба можна використовувати для внутрішніх і зовнішніх робіт, але найчастіше вони застосовуються для зовнішніх фасадних робіт.

Що вибрати: короїд або шубу?

Майстри кажуть, що працювати зі штукатуркою під назвою шуба значно простіше, ніж з короїдом. Так як короїд необхідно наносити на поверхню безперервно від кута до кута, щоб отримати ідеально рівну поверхню в одному тоні, а з шубою все набагато простіше.

Мінусом штукатурки шуби є її витрата. Він практично в два рази більше від короеда. Відповідно і ціна облицювання виходить вище.

За якістю короїд і шуба схожі.