Як вибрати марку нержавіючої сталі для перил?

Всі ми знаємо і колись стикалися з таким матеріалом як «нержавійка», і, здавалося б, універсальний, відповідний для різних призначень матеріал.

Але і» нержавійка " буває різною, познайомимося з цим матеріалом ближче в цій статті.

Нержавіюча сталь-стійкий до корозії матеріал, який має в своєму складі від 11,5% до 20% хрому. Кількість хрому відповідає за стійкість до корозії, чим більше хрому в складі - тим більше стійкість.

Марку нержавіючої сталі для поручнів варто вибирати, спираючись на те, де вони будуть використовуватися.

Якщо ви хочете встановити поручні в опалювальному приміщенні з нормальною відносною вологістю, то варто вибирати поручні з нержавіючої сталі марки AISI201.

Марка AISI201 – нержавіюча сталь з оптимальним складом-не менше 14,5% хрому. Має відмінні експлуатаційні характеристики і стійкість до кислот та інших хімічних сполук.

Якщо поручні будуть встановлюватися на вулиці або в приміщеннях з високою вологістю, то слід вибирати марку сталі AISI304.

Нержавіюча сталь марки AISI304-має в складі не менше 18% хрому і 8% нікелю, що забезпечує наявність оксидного шару на поверхні металу і робить його стійким до кислотосодержащим розчинів і підвищених температур.

Так само існують поручні з нержавіючої сталі марки AISI201 і AISI304 в оболонці з ABS пластику, тоді їх можна встановлювати в приміщеннях з підвищеною вологістю, таких як ванні, душові та туалети, так як пластик забезпечує додатковий захист і міцність виробів.

Чому нержавіюча сталь може іржавіти?

При нестачі легуючих компонентів, тобто хрому і нікелю, не утворюється оксидний шар, який захищає, метал від корозії – відповідно потрапляння води і агресивних речовин може привести до руйнування металу.

Так само корозія може виникнути при неправильній зварюванні вироби, при якій частина заліза залишається навколо шва і може іржавіти.

Для того що б поручні з нержавіючої сталі служили вам довго і були в хорошому стані вибирайте марку сталі відповідну Вашим вимогам і умовам експлуатації.