Чим знепилити бетонну стяжку

Бетон має ряд переваг перед багатьма будівельними матеріалами, які роблять його одним з кращих матеріалів для будівництва різних типів конструкцій. Він витримує високе навантаження, не горить і не випускає токсичних газів при впливі високих температур. Недорогий, простий в заливці та екологічно чистий, цей матеріал все ж має деякі мінуси, серед яких утворення пилу і дрібної крихти, яка може виникнути навіть на свіжій стяжці. Про те, чому з'являється пил від бетону і як з цим боротися, сьогодні поговоримо детальніше. 

Чому бетон починає кришитися

 

Існує кілька причин, за якими бетон починає порошити і кришитися. Найпоширеніші з них: 

  • Корозія: якщо арматура, яка знаходиться всередині бетону, не захищена від вологи, вона розширюється, що спричиняє руйнування бетону.
  • Хімічні впливи: агресивні солі, кислоти або луги, масла та інші агресивні речовини руйнують моноліт і провокують появу пилу. 
  • Знос: з часом бетон старіє і може втратити свою міцність.
  • Низька якість матеріалів, неправильний склад суміші або порушення технології будівництва. 

Для того, щоб уникнути кришення бетону, необхідно правильно спроектувати конструкцію, вибрати якісні матеріали, регулярно проводити технічні огляди і обслуговування, а також захистити бетон від агресивних впливів. Для цього використовується ряд сучасних засобів, про які поговоримо далі. 

Чим захистити бетон 

Існує кілька матеріалів, які можуть бути додані в бетон, щоб збільшити його міцність і стійкість до руйнування. Деякі матеріали включають:

  • Ущільнювальні матеріали: при укладанні бетону, між шарами можна використовувати спеціальні ущільнювальні матеріали, які допоможуть знизити кількість повітряних пустот в бетонній конструкції, що в свою чергу знизить ймовірність утворення пилу.