Чим покрити старий бетон для зміцнення

Бетон широко використовується в будівництві завдяки своїм міцнісним і довговічним властивостям. Він може бути використаний для створення фундаментів, стін, стель, сходів, доріг, мостів, тунелів, басейнів і багатьох інших конструкцій.

Завдяки своїй універсальності і доступності бетон є одним з найбільш поширених матеріалів в сучасному будівництві, а також широко використовується у виробництві виробів з бетону, таких як бетонні блоки, плити, бордюри та інші будівельні елементи.

Однак з часом бетон починає кришитися, з'являється пил, тріщини, відколи. На даному етапі вкрай важливо зміцнити стару бетонну стяжку, адже в іншому випадку, конструкція втратить міцність — а значить простий ремонт вже не врятує. Сьогодні поговоримо про матеріали, якими зміцнюють старий бетон в побутових приміщеннях, на складах, в ангарах і інших подібних будівлях.

ТОП матеріалів для зміцнення бетону

Сучасний будівельний ринок пропонує безліч способів зміцнити старий бетон. В якості будівельних матеріалів фахівці рекомендують використовувати такі: 

  • Teknoser Lityum - це зміцнювач для бетону на основі літію, який застосовується для зміцнення бетонних конструкцій. Він складається з літієвого силікату і спеціальних добавок, які взаємодіють з мінеральними компонентами бетону, утворюючи нові, більш міцні з'єднання. Застосування упрочнителя Teknoser lityum дозволяє збільшити міцність бетону, стійкість до абразивних навантажень і механічних пошкоджень. Він також підвищує стійкість до дії агресивних хімічних речовин, корозії і утворення тріщин.  Teknoser Lityum може бути використаний для зміцнення бетонних конструкцій в різних сферах, включаючи будівництво будівель, інфраструктури, доріг, мостів і тунелів. Його застосування особливо рекомендується в умовах підвищеної вологості, контакту прісною і морською водою, а також в зонах з високою температурою і рясними опадами. Однією з переваг Teknoser Lityum є його швидкий час затвердіння, що дозволяє швидше завершити роботи по зміцненню бетонних конструкцій.
     
  • Ще один якісний зміцнювач-Teknoser Sodyum, який складається з гідроксиду натрію та інших хімічних добавок. Вони обумовлюють підвищення міцності і стійкість бетону до пошкоджень. Однією з переваг Teknoser Sodyum є його економічна ефективність, так як він може бути використаний в менших дозах, ніж інші зміцнювачі. Також слід зазначити, що він не містить шкідливих для здоров'я речовин і є екологічно безпечним матеріалом.
     

  • Teknocila 300-двокомпонентний лак на основі поліуретану, який використовується для захисту і зміцнення бетонних поверхонь. Він являє собою прозорий матеріал, який утворює тверду плівку, стійку до впливу агресивних середовищ, ультрафіолетових променів, абразивних частинок, хімічних речовин і механічних впливів. Застосування лаку Teknocila 300 дозволяє значно підвищити стійкість бетонних поверхонь до пошкоджень, збільшити їх термін служби і полегшити процес прибирання та обслуговування. 
    Лак може використовуватися на різних об'єктах, включаючи промислові та комерційні будівлі, паркінги, склади, магазини, аеропорти, термінали, спортивні майданчики. Однією з переваг Teknocila 300 є його висока стійкість до абразивного зносу, а також стійкість до високих і низьких температур, вологості й ультрафіолетового випромінювання. Крім того, лак має гарну адгезію до поверхні бетону і є хімічно стійким матеріалом.

Тепер ви знаєте, чим покрити старий бетон для захисту і зміцнення.