Як вибрати верстат для згинання арматури

У мережі можна знайти масу кустарних методів згинання сталевих прутів. Найпоширеніші-використання труби, нагрівання паяльною лампою, надпил з подальшим згинанням. Розчаруємо Вас: ефективність таких методів залишає бажати кращого. В першу чергу, всі ці способи травмонебезпечні. По-друге, подібні впливу на металеві вироби змінюють фізико-хімічні властивості матеріалу, що згубно позначається на міцності арматури і конструкції цілком. Тому, незважаючи на велику кількість подібних «кулібінських» методів, вкрай не рекомендовано використовувати подібні способи згинання арматури. 

Ще один з варіантів-зробити верстат для гнуття арматури власними руками. Це ще одна "геніальна" ідея Радянського Союзу, яка давно вже застаріла і показала свою недоцільність. Купуючи необхідні металеві елементи і підшипники, ви витратите більше коштів, ніж якщо придбаєте готовий виріб. Так як верстати компанії Afacan виробляються на найбільшому Турецькому заводі, ви отримаєте інструмент відмінної якості за мінімальну ціну. 

Поширені помилки 

Потреба в згинанні арматури може виникнути не тільки на великій будівельному майданчику, але і в невеликому приватному будівництві — на дачі, в приватному будинку або для побудови господарських приміщень на ділянці. Особливо актуальний процес гнуття ставати в процесі зведення залізобетонних конструкцій: в місцях стиків прутка, в кутах категорично не можна з'єднувати прути прямої конфігурації. Це повністю суперечить технології, і робить і так вразливі кути ще менш міцними. 

За допомогою якого пристосування рекомендується гнути арматуру швидко, дешево і без порушення технології? 

Швидко, дешево і відповідаючи технології гнути арматуру можна за допомогою настільних механічних верстатів, великих виробничих верстат або ручних ключів для гнуття арматури Afacan.

Ключ дозволять здійснювати вигин частин арматури, вже вмурованої в бетонну основу, що робить цей спосіб простим і мобільним. Тут відсутня необхідність підключення до електромережі. За допомогою ключа можна зігнути прутки діаметром від 10 м до 32 мм.у Afacan є модельний ряд ключів з кроком в 2 мм. Матеріал пристосування — легована сталь, яка загартована за допомогою індукції в робочій області. Прогумована ручка сприяє зручному хвату. 

Настільні ручні верстати Afacan можна використовувати в домашніх умовах або на будівельному майданчику під накриттям. Вартість такого агрегату швидко окупається, а ефективність дозволяє в'язати металеві конструкції швидко і без великих зусиль. Електричні промислові верстати призначені для великих підприємств і виробництв. У приватному користуванні такий агрегат навряд чи буде доцільним.

Тому відповідаючи на питання — Як зробити верстат для гнуття арматури, логічним здається один єдиний відповідь: варто купити заводський інструмент — верстат або ключ - який швидко окупитися і буде служити протягом десятків років. Це дозволить звести до мінімуму травматизм, підвищить ефективність праці і збереже якість згинається арматури. 

Супутні товари