Використання кесонної опалубки для ребристих плит перекриттів

Основним мотиваційним фактором для розвитку науки в будівництві є пошук оптимальних типів конструкцій, які дозволяють не тільки економити час і гроші при їх використанні, але і не поступаються за характеристиками міцності аналогам. У будівельній галузі, незалежно від напрямку, зниження кількості витратних матеріалів і маси споруджуваних конструкцій є однією з головних проблем. На даний момент для досягнення цієї мети використовують преднапряженние елементи, впроваджують використання легких бетонів і застосовують нові ефективні конструкції. Одним з видів таких є кесонні перекриття.

Такі перекриття ще називають часторебристим, частобалочним або вафельний, залежно від застосовуваних пустотних форм. Вони являють собою ребристу конструкцію з взаємно перпендикулярно розташованими армованими ребрами. Застосування монолітного ребристого перекриття в порівнянні з плоскими плитами або стандартним монолітним перекриттям знижує власну вагу перекриття до 40%, зменшує використання бетону до 60%, за рахунок видалення його з нижньої розтягнутої зони. При цьому жорсткість конструкції самої плити підвищується. Це дозволяє влаштовувати великі прольоти без використання додаткових опор до 18 метрів, що дає ще більше простору.

Таким чином, використання кесонних перекриттів має ряд серйозних достоїнств з економічної і технологічної точок зору. Такий тип ефективної конструкції вже оцінили і широко застосовують в США і країнах Європи для зведення муніципальних будівель, торгово-розважальних, офісних і бізнес центрів, складів і промислових об'єктів. Такий спосіб зручний не тільки при будівництві нових будівель, але і для переобладнання та відновлення великих об'ємних будівель в багатофункціональні центри. У країнах з підвищеною сейсмічною активністю набирає оборот і будівництво житлового фонду за цією технологією.

Розглянемо процес виготовлення кесонного перекриття за допомогою багаторазової пластикової опалубки касетного типу Lam Plastik.

Процес монтажу починається з настилу під розмір кесонообразующих форм, потім ці елементи легко встановлюються в проектні положення стик в стик між собою і стандартної плоскою опалубкою. Цей легкий процес не займає багато часу. Далі необхідно зв'язати проектний арматурний каркас і встановити опалубні щити по периметру перекриття. При необхідності можна використовувати мастило для опалубки. Тепер можна приступати до подачі бетонної суміші, для якісного укладання суміш вібрують.

 


Демонтаж проводиться після досягнення перекриттям необхідної міцності. Цей процес також простий і безпечний, а форми легко дістаються з перекриття. В результаті ми отримуємо полегшене залізобетонне перекриття, яке не втратило в міцності. При цьому ми збільшили корисний простір під ним, використовуючи мінімум колон, і заощадили час і гроші на роботах і матеріалах. До всього вищесказаного її можна використовувати більше 100 циклів заливки.

Завдяки своїй формі її дуже легко зберігати і транспортувати. Матеріал стійкий до високих температур, вологості, будівельної хімії та впливу навколишнього середовища.
 

Касетна Пластикова опалубка для кесонних плит перекриттів Lam Plastik проводиться в 78 різних розмірах, тому дозволить втілити проекти різної спрямованості.