Заливка підлоги сумішшю, що самовирівнюється.

Стикаючись з ситуацією, коли необхідно виконати якісну, рівну і готову до обробки поверхню бетонної підлоги, у нас є два варіанти. Можна витратити купу часу і сил на закладення ям і пошкоджень, дочекатися їх висихання і приступати до заливання стяжки. Цей процес може тривати місяць. Але сучасні будівельні матеріали і технології дають нам можливість виготовити підлогу на основі самовирівнюються сумішей, так званих «нівелірів». Застосовуючи такі суміші, ми отримуємо готову до фінішної обробки поверхню вже через кілька годин.

Самовирівнююча суміш складається з дрібнофракційних наповнювачів, тому поверхня виходить більш гладкою, ніж у звичайної стяжки. Сполучною елементом може виступати цемент або гіпс, а спеціальними добавками можуть бути полімерні мінеральні складові. Вони покращують якість готової суміші, підвищують її адгезію і надають їй еластичність і здатність рівномірно розтікатися по поверхні.
 

 

При виборі суміші також варто враховувати і товщину заливки. Наприклад, якщо покриття буде товщиною до 10 мм, можна застосувати самовирівнюючу суміш Teknoself, якщо існує необхідність заливати поверхню до 30 мм, застосовуємо  Teknoself 500.

Переваги цих сумішей складно переоцінити:

  • вони легко наносяться і створюють ідеально рівну поверхню
  • не дають тріщин навіть при малій товщині нанесення
  • їх можна застосовувати в підлогах з підігрівом
  • їх можна застосовувати як в приміщеннях, так і на відкритих майданчиках, а готова поверхня має підвищену стійкість до навантажень (Teknoself 500).
  • готова поверхня готова до пішохідних навантажень всього через 2 години.

 

Тепер перейдемо до процесу заливки підлоги. Для початку необхідно підготувати поверхню для нанесення: очистити її від масел, іржі та інших речовин, які можуть знизити схоплювання розчину з поверхнею. Якщо на поверхні є тріщини або порожнини-закрийте їх спеціальними ремонтними складами Teknorep 300 або Teknorep 300 EX. Для збільшення адгезії підготовлену поверхню можна обробити грунтовим складом Teknolatex 300.

Для приготування розчину нам знадобиться чиста ємність, в яку слід додати 5-6 літрів води. Потім виробляємо змішування за допомогою низькошвидкісного міксера (до 400 оборотів в хвилину), поступово додаючи суміш. Продовжуємо процес до отримання однорідної суміші. Тепер підготовлений розчин розподіляємо рівномірно по поверхні, починаючи з далекого кута, для усунення бульбашок використовуємо голчастий валик. Зверніть увагу, що готовий розчин необхідно використовувати протягом 30 хвилин.

Після заливки захистіть поверхню від несприятливих погодних умов і прямих сонячних променів, а інструменти та обладнання промити водою відразу після використання.


Процес заливки завершено, через 2 години можна приступати до фінішної обробки поверхні під ваші уподобання: кераміка, граніт, мармур, паркет або лінолеум. Для створення високоефективного захисту поверхні від зносу, води і хімічних речовин можете використовувати спеціальний лаковий матеріал Teknocila 400. Він не містить розчинників і виготовлений на водно-акриловій основі. Додатково до захисних властивостей він створює на поверхні яскравий плівковий шар.

У підсумку ми розібралися, що вирівняти підлогу дійсно можливо досить просто і в стислі терміни. Самовирівнюючі суміші мають масу переваг, доступну ціну і прості у використанні. Зверніть увагу, що витрата матеріалу необхідно прораховувати заздалегідь і вибирати тільки якісні суміші.