Геотекстиль Fibertex - це нетканий матеріал, виготовлений з поліпропілену на голкопробивній машині. Технологія сухого голкопробивання заснована на двоетапному процесі. На першому етапі гранульований поліпропілен шляхом екструдування перетворюється в волокна. На другому етапі поліпропіленові волокна обробляються спочатку на кардочесальниї, а потім на голкопробивніїй машині. Багато видів геотекстилів проходять термообробку інфрачервоним випромінюванням, гарячим повітрям або каландруванням.

Для чого використовують геотекстиль Fibertex

Основними функціями, які виконує геотекстиль Fibertex є:


  • Розподілення
  • Фільтрація
  • Дренаж
  • Захист
  • Посилення

Міцний і еластичний геотекстиль запобігає змішуванню і переміщенню матеріалів та поміщається між різними шарами конструкції. При цьому забезпечує вільне переміщення води. Завдяки зносостійкості та механічним властивостям, геотекстиль Fibertex ідеально підходить для використання в якості розділового шару при проведенні будівельних робіт.

Розмір пор геотекстилю Fibertex забезпечує затримку твердих частинок, але не перешкоджає вільному потоку води. Навіть при інтенсивній гідравлічної активності функція розподілу зберігається.

При використанні геотекстилю Fibertex в дренажних системах, надлишок води виводиться з конструкції не в результаті її проходження через геотекстиль Fibertex, як при фільтрації, а за рахунок її направлення по самій поверхні геотекстилю fibertex, в результаті чого він виводиться з конструкції.

При приміщенні геотекстильного матеріалу Fibertex з обох сторін водонепроникної будівельної плівки, завдяки товщині та міцності геотекстильного матеріалу забезпечується захист плівки від механічного пошкодження.

Геотекстиль Fibertex ідеально підходить для зміцнення схилів і інших грунтових утворень, так як має унікальну міцність на розрив.


Екологічність матеріалу

У продуктах Fibertex і в ході виробничого процесу не використовуються хімічні сполучні речовини. Поліпропілен є полімерним матеріалом, який при спалюванні перетворюється в вуглекислий газ та водяну пару – тобто абсолютно нешкідливі речовини.