Як підібрати щільність геотекстилю

У цій статті поговоримо про вибір щільності геотекстилю в різних областях застосування. Але спочатку згадаємо, що таке геотекстиль?

Геотекстиль - міцний і довговічний матеріал, що виготовляється з волокон поліестеру, поліефіру або поліпропілену. Хоча він нагадує тканину, але геотекстиль-це нетканий матеріал. Геотекстиль виробляють з ниток. Вони можуть бути як короткими, так і безперервними. Волокна можуть між собою споювати або пресувати, в залежності від виду геотекстилю.

Повернемося до розрахунку щільності геотекстилю. Щільність - це основна риса матеріалу. Від неї залежить товщина, пружність, міцність і водопроникність. Чим більше щільність, тим повільніше матеріал пропускає воду, але тим міцніше він буде.

Щільність матеріалу вибирають відштовхуючись від сфери застосування. Мінімальна щільність геотекстилю 80г/м2, а максимальна понад 500г / м2. Так яку ж щільність вибрати?

  • 80-150 г/м2 – геотекстиль такий щільності прекрасно підійде для ландшафтного дизайну, декоративних водойм, для захисту від бур'янів, облаштування садових доріжок.
  • 150-200 г/м2 – геотекстиль підходить вже для промислового будівництва. А саме для: фундаменту (малоповерхових будинків), дренажу, захисту гідроізоляційних матеріалів, тротуарної плитки.
  • 200-250 г / м2 - такий геотекстиль підійде для фундаменту, облаштування паркувальних зон для легкових авто, автомобільних доріг, великих водойм.
  • 250-300 г / м2- підійде для парковок і стоянок вантажних автомобілів, автодоріг.
  • від 350 г / м2 - використовують при будівництві автобанів, злітних смуг, залізничних колій.

Використовуючи підказку вище, не складно вибрати потрібну щільність геотекстилю.

Щоб геотекстиль був якісним, вибирайте надійних виробників і не економте на щільності. Щоб дізнатися, яким боком укладати геотекстиль і як правильно виконати монтаж, читайте нашу наступну статтю.

Супутні товари