Якою стороною правильно укладати геотекстиль? Як правильно стелити геотекстиль?

У цій статті ви дізнаєтеся « " як правильно укладати геотекстиль?"і" як правильно його стелити".

Насправді, немає різниці яким боком стелити геотекстиль. Обидві сторони матеріалу не відрізняються між собою ні візуально, ні на дотик. Водопропускна здатність геотекстилю буде однаковою з кожного боку. На неї адже впливає розпір пір матеріалу, а вони, в свою чергу, залежать від щільності матеріалу. Чим більше щільність, тим менше пори. А відповідно, і вода з поверхні повільніше проходить.

Як правильно укладати геотекстиль?

Перед монтажем слід провести підготовчі роботи. А саме, якщо монтаж виконують на грунтову основу, потрібно вирівняти ділянку, викорчувати коріння рослин, прибрати великі камені і все сміття. Після цього можна розкачати геотекстиль. Це можна робити як руками, а можна і за допомогою техніки, якщо ділянка велика, або геотекстиль дуже широкий. Смуги геотекстилю між собою потрібно стелити з напуском (25-35см).

Монтаж геотекстилю на покрівлю теж має свої тонкощі. Наприклад, якщо покрівля має нахил, геотекстиль необхідно механічно зафіксувати. Найкраще це зробити за допомогою спеціальних анкерних болтів або клею.

Супутні товари