Застосування геотекстилю

У цій статті ми поговоримо про застосування геотекстилю. Але, спочатку потрібно розібратися, що таке геотекстиль? Які функції він виконує? І тоді вже розглянемо застосування його в кожній сфері.

Геотекстиль - являє собою тканину з поліпропіленових або поліестерів волокон. Яка володіє міцністю, еластичністю і хорошою пропускною здатністю. Матеріал являє собою цілісне Неткане полотно у вигляді рулонів різної ширини і намотування.  

Геотекстиль виконує цілий ряд функцій, що за підсумком дає йому таку широку сферу застосування.

До основних функція геотекстилю відносять:

·         Поділ

·         Фільтрація

·         Дренаж

·         Армування

·         Зміцнення

·         Захист.

Що ж, тепер перейдемо до сфер застосування геотекстилю.

Шляхове будівництво.

При будівництві доріг найчастіше використовують щебінь, який, в свою чергу, по закінченню часу просідає в землю або пісок. За рахунок цього відбувається руйнування і деформація асфальтного шару. Геотекстиль вирішує цю проблему. Так як виступає в якості розділяє шару між щебенем і піском або землею. Це істотно продовжує життя дорожньому полотну. А також збільшує навантаження, яке така дорога може витримати.

Доріжки і майданчики під тротуарну плитку.

Геотекстиль також широко використовують для укладання під тротурную плитку на майданчиках і доріжках. За рахунок цього плитка не просідає, навантаження більш рівномірно розподіляється і не проростають бур'яни. Також вода на поверхні плитки не буде затримуватися. Тут також як в дорожньому шарі геотекстиль розділяє між собою ці шари.

 Гідроізоляція фундаменту.

При будівництві будинків геотекстиль застосовують для гідроізоляції фундаменту. Це потрібно для захисту будівлі від згубного і руйнівного впливу води.

Облаштування водойм

Тут геотестиль виконує відразу трохи важливих завдань: захист плівки від пошкоджень камінням, зміцнення дна і берегової лінії, щоб з часом грунт не розійшовся і ставок не деформувався за формою. Геотекстиль також не дає проростати рослинам.

Дренаж

У дренажних системах застосування геотекстилю має важливу роль. Матеріал підвищує термін служби дренажних труб, добре відводить воду, запобігає замулювання труб і просідання грунту дренажної траншеї.

 

Це тільки основна частина застосування геотекстилю в різних сферах, насправді їх набагато більше. Цей матеріал на стільки доступний за ціною і універсальний, що його застосовують для декору, в якості весільних доріжок і т. д.

 

Супутні товари