Що краще душовий трап чи душовий канал

Багато людей, які планують ремонт у ванній кімнаті, стикаються з питанням, яку водовідвідну конструкцію краще встановити душовий трап або душовий канал. Незважаючи на схожість, ці пристрої мають відмінності, про які сьогодні й поговоримо. 

Чим трап відрізняється від каналу

По суті обидва ці пристрої призначені для збору та відведення використаної води в каналізаційну систему. Однак на відміну від трапу, канал являє собою ємність, в яку попередньо збирається вода, а трап одразу виводить стоки в каналізацію. Оскільки у каналу площа забору більше - він швидше збирає воду і в приміщенні не залишається калюж. Але, сказати однозначно, що канал краще трапу буде не вірно, адже з каналу вода виводитися зі швидкістю, яку забезпечує пропускна здатність каналізації, тобто за фактом — з тією ж, що й у трапа. 

Різниця в дизайні 

Душовий канал і трап монтуються приблизно однаково. Головне грамотно розрахувати кут ухилу плитки, щоб вода не застоювалася на поверхні підлоги. 

Обидва пристрої мають сухий або гідрозатвор, що забезпечує захист від неприємних запахів з каналізації та гігієнічність використання. Душовий канал і трап з сухим затвором підходять для душових, якими не користуються постійно, наприклад, на дачі або в заміському будинку. Вони захищають систему від замерзання в період морозів, оскільки водяна пробка в затворі відсутня.

Канали і трапиз гідрозатвором підходять для ванних кімнат, якими користуються регулярно і розташованих в умовах, де виключено замерзання води в стоках. 

Як бачите, і канал і трап мають свої переваги і недоліки, тому перед установкою того чи іншого пристрою, варто подумати, який саме варіант найкраще підходить саме вам. 

Супутні товари

Популярні запити