Що краще: душовий трап чи душовий піддон

Коли людина планує ремонт у ванній кімнаті та замислюється про облаштування нової душової, він неминуче стикається з питанням, що вибрати: душову з піддоном або сучасний трап. Саме тому ми підготували для вас порівняльну характеристику, яка допоможе визначитися з вибором і дізнатися про всі нюанси облаштування сучасних душових.

Особливості та переваги піддонів

По суті душова кабіна з піддоном - це традиційний варіант який знайомий навіть людям старшого покоління. Вона являє собою закриту кабіну, вода в якій збирається в спеціальний піддон. Цей вид душової не сильно відрізняється від звичайної ванною з душем. Природно у цього варіанту існує чимало переваг, серед яких:

  • Помірна, доступна ціна. Підібрати душову з піддоном можна практично на будь-який, навіть самий скромний, бюджет.
  • Велика різноманітність піддоннів і перегородок. Можна вибрати досить сучасні варіанти в плані дизайну, що дозволить створити у ванній кімнаті затишний і в той же час стильний простір.
  • Ефективний забір води. Оскільки відпрацьована вода збирається за допомогою піддону, ймовірність протікання системи або інших проблем практично нульова.

До основних недоліків душових піддонів зараховують досить габаритні розміри конструкції, які "крадуть" цінний простір у і без того маленьких ванних кімнат. Багато користувачів нарікають на застарілий дизайн і несучасний зовнішній вигляд душових піддонів, і віддають перевагу душовим відкритого типу з трапом.

Душова з трапом

Ці душові відкритого типу - ідеальний варіант для облаштування сучасного, просторого приміщення в приватному будинку або квартирі. До основних переваг відносять:

  • Можливість зберегти цінний простір, не захаращуючи його габаритним піддоном, перегородками, шторками і бортиками. Сам трап може бути не більше квадрата 10х10 см, наприклад як цей трап з нержавіючої сталі
  • Функціональність використання. Вся відпрацьована вода виводиться за допомогою душового трапа, спеціального каналу в підлозі для виведення води в каналізацію, що гарантує високий захист від протікання.
  • Через непомітність трапу і прихованих в стяжці комунікацій душова відкритого типу виглядає значно просторіше і сучасніше, ніж приміщення з піддоном.
  • Інваліди, люди з обмеженими руховими можливостями, візочники можуть безперешкодно користуватися душовими відкритого типу через відсутність порогів, перегородок і ширм.
     

До недоліків подібних душових відносять високу вартість обладнання і складність монтажу трапів. Для того щоб грамотно встановити трап, необхідно прорахувати оптимальний кут нахилу, підняти рівень підлоги, що доцільно доручити професіоналу. У разі неправильної установки трап буде не справлятися із завданням, а значить у ванній будуть стояти калюжі і не уникнути появи грибка.

Супутні товари