Що таке душовий трап і як він монтується

Якщо при ремонті ви захотіли встановити душовий канал, то можете зіткнутися з великою дилемою по вибору. Адже в магазинах пропонують широкий асортимент.. Тому вам потрібно орієнтуватися на необхідні розміри і побажання цінової політики.

Трапи можна розділити на два типи  – точкові та лінійні душові канали.

  • Точкові душові трапи є більш поширеними для покупки, так як розташовуються по центру душової зони, а підлогу в такому випадку роблять більш похилу в сторону трапа з усіх боків.

При виборі такого трапа необхідно вибирати квадратну дренажну решітку. Це дозволить виключити необхідність вирізання круглого отвору в плитці і полегшити собі монтаж. Також важлива необхідність підбору правильного розміру душового трапу під розмір плитки.

 

 

  • Душевый канал виглядає стильно, а також він більш функціональний, ніж трап.

Використовується в сучасному душовому проекті. Завдяки функціональності, можуть розташовуватися де завгодно, але класичний варіант – уздовж однієї зі стін душа. Завдяки спеціальній конструкції зливу, душовий канал можна нахилити і помістити під підлогу, а також використовувати велику плитку для установки в підлозі.

Монтаж душового каналу

Щоб встановити душовий канал, необхідно виконати наступні етапи роботи:

  • Підняття рівня підлоги. Щоб монтувати канал в підлогу, доведеться попередньо його підняти. Якщо будинок тільки проектується, це не буде складним питанням, адже можна з самого початку спроектувати необхідне розведення труби і висоту стяжки. Але якщо ремонт робиться в квартирі, тоді можуть виникнути проблеми, доведеться підняти підлогу не менше 6 см над рівнем капітального шару.
  • Купити потрібні матеріали та інструменти. Для монтажу вам знадобляться - душовий канал, каналізаційні труби, все необхідне для стяжки, пінополістирольні плити, гідроізоляція, демпферна стрічка, плитка, клей для керамічної плитки Teknofay С1Т і затирка. З необхідних інструментів - рівень, плиткоріз, маяки, ємність для замішування.
  • Правильно вибрати трап. На цьомуеєтапі не потрібно економити, тому що, замінити його потім буде дуже складно. Тому при виборі враховуйте пропускну здатність, місце установки, щоб потім не довелося відчувати запах каналізації.
  • Збірка трапу. У новому будинку роботи починаються зі створення каналізаційного стояка, до якого кріпиться зливна труба трапа. Робиться це дуже низько. Також необхідно витримувати рівень ухилу 2-3 см на 1 метр.
  • Утеплення основи. Для підняття підлоги і утеплення використовується екструдований пінопласт або пінополістирол з щільністю не менше 35кг / м3 з товщиною утеплювача 30-50 мм, розкладеного по периметру.
  • Заливка чистової цементно-піщаної стяжки.
  • Гідроізоляція. Після того як цементна стяжка підсохла, необхідно обробити гідроізоляційною сумішшю. Особлива увага приділяється стикам і кутам стін.
  • Укладання плитки. Укладається вона від лотка до стін, а шви затираються.
  • Укладання решітки душового лотка.

Супутні товари