Диспенсер у медичній установі: види та вимоги

Медична установа, не залежно від її профілю, вважається зоною підвищеної небезпеки. У відповідному приміщенні часто скупчуються люди, більшість із яких є носіями вірусів та інфекцій. А інфекційні та вірусні хвороби передаються здебільшого контактним, побутовим шляхом.

Знизити, точніше звести до мінімуму ризик інфікування у закладах, що мають відношення до охорони здоров’я, дасть можливість використання спеціального обладнання, доступного для персоналу та всіх відвідувачів.

Ми розкажемо про один з актуальних гігієнічних пристроїв відповідної специфіки – диспенсер для одноразових паперових рушників.

Типи та конструкції диспенсерів для паперу

У продажу можна знайти відповідні аксесуари трьох типів.

  • Для листових (аркушевих) рушників. Такі тримачі обладнані квадратним, досить компактним корпусом, що кріпиться до стіни. Відповідна фіксація пристрою забезпечує зручність доступу до нього. Оскільки диспенсери для листових рушників мають невеликі габарити, вони займають мало простору, тому є оптимальним варіантом для обмежених приміщень.
    Укладатися паперовий матеріал може в дані диспенсери різними способами – найчастіше його вкладають стопкою.
  • Для рушників у рулонах. Даний вид обирають для об’єктів, у яких часто перебуває велика кількість людей. Він підходить для медичних установ найкраще. Відповідні диспенсери вирізняють чудові гігієнічні характеристики й ергономічність використання. Негативний момент – значні розміри конструкцій, які не дозволяють установити обладнання в приміщеннях малої площі.
  • Для рушників листових та рулонних. Перевага відповідної категорії тримачів – універсальність. Недоліки її в тому, що ці диспенсери надзвичайно громіздкі й коштують дорого. Через ці мінуси, особливо через крупні габарити, такого роду диспенсери використовуються не дуже часто.  

Вид такий пристроїв – важливий, але не єдиний аспект, яким слід керуватися під час їх покупки. Існують і додаткові моменти, на які слід зважати претендентам на придбання відповідних аксесуарів. 

Критерії та принципи вибору

Визначитися з моделлю диспенсера для медичного закладу вам допоможуть корисні рекомендації:

  • тип пристрою обирають залежно від того, які рушники ви збираєтесь використовувати;
  • диспенсери випускаються у металевому та пластиковому корпус – метал надає виробу максимальну надійність, проте зумовлює його високу вартість, а полімерний варіант бюджетний, але служить не так довго;
  • еталоном довговічності є моделі, виконані з нержавіючої сталі – вони не іржавіють і стійкі до зносу;
  • пластикові диспенсери простіші в догляді й не втрачають своїх експлуатаційних властивостей від контакту з антисептичними засобами, якими їх у медичній установі слід протирати регулярно;
  • важкі металеві пристрої можуть бути травмонебезпечними – їх монтаж вимагає особливо строгого дотримання необхідних правил.

Диспенсер для паперових рушників – обладнання, яке має бути в кожній медичній установі. Такий функціональний аксесуар створює умови для дотримання гігієни й попереджує поширення небезпечних інфекцій та вірусів.

Умовою використання відповідних пристроїв є їх конструкційна добротність, якість матеріалу та систематична обробка поверхонь антисептиками. Важлива також герметичність тримачів – сторонні предмети на речовини в них потрапляти не повинні.

 
Супутні товари