Душова кабіна без піддону: плюси та мінуси

Сучасна, стильна душова кімната, в якій відсутні пороги, перегородки і габаритний піддон - мабуть, мрія будь-якої людини, хоч раз користувався незручною, захаращеною ванною радянського типу. Відкрита душова дозволяє не тільки візуально розширити простір, але і зробити приміщення для гігієнічних процедур максимально функціональним. 

Для того щоб користуватися душовою відкритого типу, не потрібно закривати якісь шторки, протирати залишилися краплі води або водяні калюжки на підлозі або біля ванної. Спеціальна конфігурація і правильна дренажна система дозволяють просто включити душ, покористуватися в своє задоволення, і, після завершення миття, не забути вимкнути воду. В цілому така душова-одне суцільне задоволення. Однак, як і у будь-якого іншого сучасного ремонту, душова відкритого типу має свої переваги і недоліки, про які варто поговорити заздалегідь, перш ніж кидатися робити модну душову у своїй квартирі.

Недоліки відкритих душових кабін

Мабуть основним недоліком душових відкритого типу є досить складний монтаж, при якому можна допустити чимало помилок, кожна з яких погіршує функціональність всього приміщення. В першу чергу мова йде про правильне монтажі водовідвідних пристроїв, в нашому випадку — трапа або душового лотка. Особливу важливість ці комунікації мають для своєчасного, швидкого відведення відпрацьованої води, що в свою чергу дозволить уникнути підвищеної вологості у ванній кімнаті, а значить і грибка.

Для того щоб встановити душовий трап, потрібно міняти рівень підлоги, правильно розраховувати кут нахилу, а також монтувати комунікації в стяжку.

Душові трапи не рекомендовані до самостійного монтажу, і краще доручити це завдання фахівця, який допоможе уникнути помилок.

Плюси душових відкритого типу

Основні переваги подібних душових-це функціональність і сучасний зовнішній вигляд, який ідеально підходить для облаштування дизайнерських, ексклюзивних ремонтів. Користувачі відзначають, що користуватися такою душовою подвійно зручно, оскільки не потрібно переступати якісь пороги, огорожу, відсутній ризик посковзнутися на слизькому піддоні, а також необхідність протирати і просушувати горезвісні шторки.

Також душова відкритого типу може стати просто незамінною в разі необхідності облаштування ванної кімнати для людини з обмеженими руховими можливостями. Користуватися душовими без піддону можуть навіть інваліди-візочники, причому без сторонньої допомоги. Саме тому подібними душовими в останні роки оснащують медичні установи, Санаторії, Бази відпочинку, а також інші пункти, де є необхідність обслуговування людей з малорухомих груп населення.

Супутні товари