Душова кабіна без піддону: за і проти

Часто, гортаючи модні інтер'єрні журнали або популярний pinterest, ми всі бачимо шикарні сучасні душові кімнати відкритого типу. Природно, багатьом з нас хотілося б реалізувати подібну ідею у власному будинку та мати простору, функціональну душову без перегородок, піддонів і порогів. Насправді реалізація цієї ідеї не настільки складна, як може здатися на перший погляд, проте установка душової без піддону має свої за і проти, в цілому, як і будь-який інший атрибут сучасного ремонту. Сьогодні в деталях поговоримо про те якими особливостями володіють душові відкритого типу.

Що таке душова без піддону

На відміну від стандартної душової кабіни, яка передбачає піддон, що нагадує маленьку ванну, душові відкритого типу являють собою рівний, нічим не обмежений простір. У них відпрацьована вода виводиться відразу в каналізаційні стоки. Це реалізується за рахунок спеціальних водовідвідних пристроїв — душових лотків або трапів

Такі душові часто не мають ніяких бортиків, подіумів або інших конструкційних особливостей. Часом в якості огорожі використовується спеціальні скляні панелі, які монтуються лише з одного боку і перешкоджають розбризкуванню води по всьому приміщенню. Однак це не є обов'язковим правилом, душова відкритого типу може бути взагалі без будь-яких перегородок. 

Переваги душової без піддону

  • Перша і незаперечна перевага душової без піддону - це сучасний зовнішній вигляд. Простір залишається порожнім, що дозволяє візуально збільшити навіть дуже маленьке приміщення, одночасно зберігаючи його функціональність. При користуванні такою душовою людині не потрібно переступати пороги, закривати шторки і здійснювати інші зайві дії.

    Всі комунікації в подібного типу душових заховані в площині підлоги або стінах, а значить погляд не буде «чіплятися» за непривабливі предмети. Подібні душові ідеально підходять для дизайнерських, ексклюзивних ремонтів, облаштування готелів, приватних котеджів, заміських вілл та іншої елітної нерухомості. 

  • Друга незаперечна перевага-функціональність використання. Тут все просто: при користуванні душем вода відразу виводиться в спеціальні комунікації в підлозі, а значить не доведеться протирати підлогу сухою ганчіркою, боротися із зайвою вологістю. 

До речі, відсутність перегородок і бортиків дозволяє самостійно користуватися подібними душовими кабінами людям з обмеженою рухової можливістю. З цієї причини душові відкритого типу починають з'являтися в сучасних медичних установах, санаторіях, а також інших організаціях, що надають послуги малорухливим групам населення.

Недоліки душових без піддону

Одним з недоліків душової відкритого типу користувачі називають складність монтажу, оскільки необхідно грамотно розрахувати кут нахилу підлоги для забезпечення високої пропускної здатності системи. В іншому випадку душова відкритого типу буде вологою, вода не буде виводитися з належною швидкістю, а значить велика ймовірна поява цвілі та грибка. Всі ці проблеми легко вирішуються за допомогою фахівців, адже грамотний сантехнік знає всі підводні камені установки цих сучасних пристроїв.

Супутні товари