Душова кабіна без піддону

При виборі облаштування душової кабіни без піддону, дуже важливо зробити правильний вибір матеріалів, які потрібно закупити завчасно. А оскільки вони можуть мати різний вигляд, функціональність, виготовлятися з різних матеріалів, то давайте з вами подивимося, з чого можна вибирати.

Матеріали виготовлення стін

Вибирати душовий бокс, необхідно спочатку оцінити конкретно матеріал, з якого зроблені стіни. Від цього вибору залежать експлуатаційні характеристики готової конструкції і зручність її використання.

Серед найпопулярніших варіантів слід зазначити:

  • Пластик. Полімерні вироби досить дешево обходяться, тому з цього матеріалу виготовляють безліч різних пристроїв і комплектуючих, в тому числі стіни для душових кабінок. Якісний пластик має гарний вигляд і невелику вагу. З плюсів варто відзначити відмінну стійкість до зносу і зручність догляду.
  • Скло. Душові бокси без піддону найчастіше виготовляються зі скла. Зустрічаються моделі з прозорими, матовими і комбінованими стінами. Скляні деталі візуально розширюють простір, тому рекомендується купувати їх для маленьких кімнат. У комплекті зазвичай йдуть ще й двері, які також виготовляється зі скла.
  • Склоблок. Одним з найнадійніших рішень є склоблоки. Такі стіни дозволяють зонувати кімнату і відгородити ділянку, де встановлена кабінка. В результаті душ виглядає як окрема і зручна зона, в якій можна з комфортом відпочити.
  • Шторки з ПВХ. При використанні шторок душова кабіна більшу частину часу знаходиться у відкритому стані. При прийнятті душу вони закриваються і захищають приміщення від попадання крапель води і піни. Гнучкі шторки можна змінювати, що дозволяє періодично оновлювати інтер'єр приміщення.

Іноді душові кабіни встановлюють взагалі без перегородок, але таке рішення може привести до неприємностей – при кожному прийомі душа з'являється маса бризок і піни, які потрапляють на всі наявні у ванній об'єкти і поверхні. В кінцевому підсумку це істотно знижує термін служби меблів, покриття для підлоги та інших  елементів, що не мають стійкості до води та мила. Тому краще заздалегідь подумати, як відгородити душову кабіну.

Вибір трапа для душової кабіни
Для душових кабін без піддону дуже важливий вибір трапа, який збирає використану воду і направляє її в каналізацію. Від ефективності роботи трапа залежить комфорт прийняття душу, тому до питання вибору даного елемента слід підходити з максимально можливою відповідальністю. Душові трапи діляться на кілька категорій в залежності від матеріалу виготовлення і розташування в кабінці.
Для виготовлення трапів використовується два матеріали:

  • Пластик - найпопулярніший варіант. Пластикові трапи використовуються практично всюди. З переваг цього матеріалу слід в першу чергу виділити стійкість до агресивних речовин і непогану механічну міцність. Крім того, пластик простий у догляді і має невелику вагу, що спрощує монтаж душа. Пластикові душові трапи комплектуються сифонами, що запобігають поширенню каналізаційних запахів.
  • Нержавіюча сталь. Трапи з нержавіючої сталі переважно призначені для установки в приміщеннях, де є особливі санітарні вимоги. В іншому такі вироби володіють всіма перевагами нержавіючої сталі  -висока міцність, простий монтаж і надійність.
     

Залежно від типу і розташування трапи діляться на дві категорії:

  • Точковий. При використанні точкових трапів злив здійснюється шляхом підключеного до каналізації воронкоподібного отвору, до якого потрібно направити ухил. Габарити таких трапів невеликі, що дозволяє встановлювати його в будь-якій точці душової кабінки.
  • Лінійний. Найпоширеніший вид душових трапів. Популярність такого варіанту в більшості своїй обумовлюється дуже високою ефективністю зливу. Конструктивно лінійний злив являє собою лоток або жолоб, який закритий пластиковою або металевою решіткою. До лотка, розташованому уздовж однієї зі стін душа, обов'язково повинен йти невеликий ухил і хороша герметизація.

Після того як ви зробили вибір і закупили матеріали, можна приступати до монтажу.

Супутні товари