Душовий трап чи канал - що вибрати

В процесі облаштування нової душової відкритого типу люди стикаються з питанням, якому водовідвідного пристрою віддати перевагу: трапу або душовому лотку. В цілому обидві системи дуже схожі й мають свої плюси та недоліки, про які сьогодні поговоримо детальніше. 

Чим трап відрізняється від душового лотка

Основна відмінність полягає в тому, що лоток має спеціальний резервуар (жолоб) з достатньою площею для швидкого збору відпрацьованої води, що забезпечує повну відсутність мокрих калюж в душовій. Довжина лотка може бути різною, і чим вона більша — тим швидше буде виводитися вода.  

Душові трапи не мають резервуара, прихованого в підлозі, і відразу виводять стоки в каналізацію. В даному випадку швидкість виведення відпрацьованої води залежить від пропускної здатності каналізаційних комунікацій в будинку. Точкові трапи значно менше за площею, від 10х10 см, що дозволяє зробити комунікації практично непомітними. 

Переваги та недоліки душового лотка

До основних переваг лотків для душа відносять: 

  • широкий вибір дизайну решітки
  • доступна ціна
  • швидке відведення відпрацьованої води з поверхні підлоги 

До основних недоліків варто зарахувати:

Трап для душу: за і проти

На користь установки душового трапа є кілька аргументів:

  • При правильному монтажі - висока функціональність з великою пропускною здатністю. 
  • Можливість приховати непривабливі комунікації в підлогу. 

Серед причин, за якими фахівці не рекомендують установку трапа, варто обумовити:

  • Підйом рівня підлоги, який потрібно для установки трапа, тягне за собою додаткові витрати, а також збільшує навантаження на перекриття. 

На завершення, як бачите, обидва пристрої мають свої переваги і недоліки, тому перед установкою трапа або лотка варто подумати, який саме варіант найкраще підходить саме вам. Порадьтеся з фахівцем, прорахуйте бюджет на установку — і вибирайте кращий варіант. 

Супутні товари

Популярні запити