Як підібрати трап у душову кімнату

Починаючи ремонт в квартирі або будинку, вибираючи між установкою душа або ванни, в останні роки, перевага віддається на користь душу. Так як, це більш раціональне використання простору, економія води і часу, зручність при використанні, а також можливість втілення найрізноманітніших ідей дизайну.
І що стосується установки душа у ванній кімнаті, то це неможливо без установки трапу. Тому в цій статті хотіли б розповісти про види трапів, їх розміри, форму,та дати кілька порад, як правильно підібрати трап відповідно до розмірів приміщення і експлуатаційних характеристик.

Які існують види трапів?

Всі трапи зазвичай класифікують за типом на лінійні, точкові та кутові. Деякі кутові трапи вважають точковим підвидом, тому не виділяють їх окремим типом. Однак ми хотіли б коротко розповісти про кожен з них окремо.

  • Лінійні трапи
     це довгі трапи прямокутної форми, які в приміщенні нагадують товсту лінію, звідки йде і його назва.Зазвичай такий тип трапів встановлюють уздовж стін і роблять рівний нахил до стіни, де встановлений трап. Прийнято вважати, що догляд за лінійними трапами легший і що вони рідше засмічуються.
  • Точкові трапи
     це трапи, які виготовляються у вигляді квадрата, кола і рідше овалу і знаходяться зазвичай в центрі душової з однаковим нахилом поверхні з кожного боку.
  • Кутовий трап
    це невеликий трикутник, який встановлюється в кутку душової. Він вважається самим непомітним видом трапів, який підходить для використання тільки на невеликих площах, адже його пропускна здатність зовсім маленька.

Які існують розміри підлогових трапів?

Розміри трапів відрізняються відповідно до кожного виду. Наприклад, стандартний розмір точкових трапів становить 10х10 см або 15х15 см. Що стосується лінійних трапів, то їх довжина може бути від 20 см і більше метра. Однак найбільш популярними вважаються трапи довжиною 40-50 см.

Також є кілька видів виходів трапів для підключення до водовідвідної труби, наприклад діаметром 50 мм і 100 мм.

Як правильно вибрати підлоговий трап в душову кімнату?

  • По-перше, слід знати тип приміщення: житлове, громадське, виробниче або технічне призначення. Адже відповідно то типу приміщення трап виконує різні завдання.
  • По-друге, потрібно визначитися з типом трапа: це буде лінійний або точковий. Вибирати його потрібно відштовхуючись від таких характеристик, як розмір площі, інтенсивність експлуатації, в тому числі навантаження при експлуатації і температури води при використанні.
  • По-третє, слід вибрати дизайн трапа відповідно до дизайну приміщення. Трапи бувають у формі кола, квадрата, прямокутника, овалу і трикутника. Також дизайн трапа відрізняється матеріалом решітки, яка виробляється з нержавіючої сталі, чавуну або пластику. До того ж можна окремо вибирати і візерунки на решітці. Це можуть бути чіткі геометричні фігури, плавні лінії та інші декоративні візерунки.
  • По-четверте, слід вибрати вид затвора. Є трапи з сухим, гідро і комбінованим затворами, які відрізняються відповідно до частоти експлуатації.

Слідуючи кожному вказаному пункту ви будете на правильному шляху у виборі трапа для вашої душової.

Супутні товари