Як працює дозатор для рідкого мила

Зараз знайдеться чимало людей, які вважають мильниця архаїзмом, причому небезпечним, і відповідну думку дійсно не позбавлене сенсу. Пояснюється це просто. По-перше, мильниця є живильним середовищем для розмноження патогенної мікрофлори, а по-друге, користуватися нею не особливо зручно.
Рішенням проблеми є наступник мильниці – диспенсер для рідкого мила. Такий сучасний дозатор поєднує в собі гігієнічність і ергономіку, а він недорогий і довго служить. Детально про функціонал диспансерів для мила різних типів і про особливості вибору цих пристроїв можна прочитати в статті.

Види і принцип роботи диспенсерів

Специфіка роботи Мила залежить від його пристрою і конструкції. Зараз у продажу можна знайти механічні Диспенсери, окремим підвидом яких є аксесуари ліктьові і сенсорні пристрої.
Кожна з цих категорій має свої плюси і мінуси.

Механічні дозатори для мила, приводяться в дію натисканням спеціального невеликого важеля або кнопки, стали популярні, так як мають ряд переваг:

  • простота застосування - користуватися такими пристроями легко
  • приваблива, низька вартість - механічний варіант найбільш бюджетний
  • приємний дизайн - Диспенсери виглядають елегантно, добре вписуються в різні інтер'єри
  • універсальність - такі пристрої можна побачити всюди, в тому числі у ванних кімнатах, приміщеннях торгових закладів і громадських туалетів.

Недоліком дозаторів, механізм яких активується вручну, є необхідність фізичного контакту з конструкцією. У плані гігієни це не ідеально, особливо в місцях з великою прохідністю, де можуть перебувати люди, інфіковані небезпечними вірусами.

Сенсорний Тип дозаторів є серйозним конкурентом аналогової механіки. Використання таких пристроїв не передбачає фізичного дотику для них.
Щоб активувати відповідний диспенсер і отримати з нього дозу миючого засобу, потрібно просто підставити долоню під отвір видачі. В даному випадку спрацьовує інфрачервоний датчик гаджета – і користувач отримує порцію мила, не торкаючись пристрою.

Сенсорні Диспенсери відрізняються власними перевагами:

  • гігієнічність, безпека використання - автоматична видача мильної рідини проводиться безконтактно
  • стильний вигляд - таке "диво техніки" не дарма обирають заклади престижні та солідні
  • вартість, що відповідає якості - хоча коштують сенсорні дозатори дорожче механічних, їх ціна виправдовує себе
  • такі вироби є кращим рішенням для медичних установ, лабораторій та інших приміщень, профіль яких не виключає ризику інфекцій.

Ліктьові дозатори для мила приводяться в дію також натисканням важеля, але цей елемент натискають не пензлем, а ліктем. В даному випадку людина також контактує з пристроєм, але стосується його переважно не відкритим ділянкою шкіри, і це з точки зору гігієни безпечніше.
Встановлюються Диспенсери ліктьового типу найчастіше в людних громадських місцях.

Як правильно вибрати дозатор для мила

Вибір відповідного диспенсера вимагає врахування ряду факторів:

  • вид і принцип роботи пристрою-інформація про відмінності і класифікації даних аксесуарів наведена вище
  • місця установки дозатора-для будинку цілком підійде механічна модель, а для лікарні краще придбати сенсорний варіант
  • кількість потенційних користувачів-для зон з великою прохідністю бажано купувати пристрої з інфрачервоними датчиками
  • дизайнерське оформлення виробу - воно повинно гармоніювати з навколишнім інтер'єром
  • матеріал-у продажу можна знайти моделі пластикові та металеві (метал надає вигляду виробу презентабельності, але доглядати за ним складніше).

Матеріал також впливає на цінник і термін експлуатації відповідних аксесуарів – Диспенсери з полімерів служать не так довго, але вони дешевше металевих, тому їх неважко замінити.

Супутні товари