Як зробити душову кімнату без піддона своїми руками

Непогана ідея - побудувати душову без піддону своїми руками. Адже навіть кабінки китайського виробництва коштують часом досить дорого, а вкладати стільки коштів в покупку не хочеться. Якщо намічається великий ремонт у ванній кімнаті, зробити дуже красивий і зручний душ можна буквально з підручних матеріалів: цементу, цегли, кахлю. Єдиною обов'язковою вимогою до облаштування такої душової, є якісна гідроізоляція, вона запобігатиме конфліктам із сусідами знизу з приводу затоплення.

Облаштування душової кабіни без піддону - це непросте завдання, до якого доведеться докласти чимало зусиль. Втім, врешті-решт вони окупляться, оскільки такий варіант душа дуже зручний і зручний в експлуатації. Правильне і уважне виконання всіх дій, необхідних для монтажу, дозволить створити надійну систему, яка буде радувати своїх власників протягом багатьох років.
Поширені помилки при монтажі

Як показує практика, установка душової кабіни без піддону часто пов'язана з рядом помилок, серед яких можна виділити кілька пунктів:

  • Перша помилка полягає в неправильному створенні ухилу. Якщо ухил спрямований не в ту сторону або якщо його величини недостатньо для нормального зливу, то зроблена своїми руками душова без піддону буде постійно заповнена водою. В особливо неприємних випадках вода буде виливатися за межі.
  • Ще одна поширена помилка - порушення технології монтажу конструкції, особливо на етапі гідроізоляції ванної кімнати. Подібні помилки можуть привести до затоплення сусідів знизу, а якщо у ванній встановлений тепла підлога, то з'являється висока ймовірність короткого замикання.

Зрештою дуже часто недосвідчені майстри неправильно встановлюють сифон душової кабіни. Наслідком цього завжди є потрапляння неприємного запаху в приміщення – а тому, що пристрій душа без піддону не передбачає можливості безболісного демонтажу, вирішувати проблему буде непросто. Щоб не стикатися з подібними проблемами, потрібно купувати якісні деталі і уважно проводити монтаж системи.

Етапи облаштування душової кімнати без піддону

  • Заливка бетонної стяжки. Робити фінішну заливку потрібно товщиною від 4 см, щоб конструкція могла бути монолітною.
  • Чистова обробка душової кабіни. На підлозі боксу і його стінах викладається керамічна плитка або альтернативні оздоблювальні матеріали.
Супутні товари