Як встановити ревізійний люк під плитку

Для установки ревізійного люка необхідно виконати наступні умови:

  • Необхідно розрахувати місце, де буде розміщуватися люк. Це може бути стіна або стеля, або навіть пол. Якщо відкидні люки, то також враховується відстань від нижнього краю отвору до горизонтального, яке повинно бути не більше 7 мм. Що стосується бічних сторін, то вони повинні бути 3-30 мм. Якщо ви придбали знімний люк, відстань отворів фіксується в межах 3-30 мм Саме згідно з такою розміткою потрібно прорізати отвір.
  • Далі рама люка поміщається в рівень з площиною стінки. Це дозволить при накладенні оздоблювальних елементів вирівняти її зі стіною/стелею або підлогою.
  • За допомогою шурупів або дюбелів закріплюється рама люка в отворі.
  • Далі потрібно зайнятися оздоблювальними матеріалами. Для цього потрібно наклеїти декоративну плитку на спеціальний цементний клей, наприклад еластичний клей для керамічної плитки та граніту Teknofay Flex C2te S1, товщиною 3-5 мм. Але слід пам'ятати, що при наклеюванні потрібно попередньо закрити малярською стрічкою шви і сам люк повинен бути закритий.

Після повного висихання плиткового клею з швів видаляються встановлені хрестики і відкриваються дверцята, перевіряються і закриваються знову, щоб затерти всі шви.

Як затираються плиткові шви

Щоб люк зробити менш помітним, потрібно не просто наклеїти плитку, але і затерти шви. Для цього виконайте наступні дії:

  • Відкрийте люк і ретельно очистіть всі торці плиток в зоні швів, щоб на них не залишилося клею, пилу і т. д.
  • За допомогою малярської стрічки проклейте зону навколо шва дверцят і використовуйте спеціальну затирку для швів Teknoderz EX. Але перед цим щільно притисніть стрічку, щоб герметик не потрапляв в стик дверцят. Не потрібно заповнювати герметиком всю глибину, а тільки до 5 мм. 
  • Зніміть надлишки силікону спеціальним шпателем.
  • До моменту висихання клею-герметика видаліть малярську стрічку. А через 2-і доиу використовуючи технічний ніж, проріжте шви по всьому периметру на всю глибину під кутом 45 градусів. Щоб зробити шов непомітним, необхідно занурювати ніж на всю глибину та різати без переривань.

Після того, як герметик буде прорізаний, відкрийте дверцята і видаліть надлишки герметика для більш плавного і легкого відкривання дверей в подальшому.
При правильній установці ревізійний люк буде майже непомітний і ви зможете ним користуватися без перешкод в будь-який момент.

Супутні товари