Як вибрати трап для душового піддону

Душові трапи користуються все більшою популярністю, оскільки душові відкритого типу володіють високою функціональністю і дозволяють зберегти цінний простір навіть в невеликому приміщенні. Природно, що від вибору трапа залежить функціональність всієї системи, тому так важливо зробити грамотний вибір. Сьогодні в деталях поговоримо про те, якими бувають трапи для душу. 

Конфігурація трапа

По суті трап можна встановити в будь-якій частині душової - в підлозі або стіні, та підібрати оптимальний варіант у Вашому конкретному випадку зможе професійний ремонтник. Всі трапи можна поділити на такі групи:

  • Точкові, які зазвичай встановлюються в центрі душової. 
  • Лінійні монтуються ближче до стіни або можуть бути встановлені біля входу в приміщення (гарантують додатковий захист від затоплення). 
  • Кутові дозволяють повністю звільнити підлогу в душовій, як нескладно здогадатися, встановлюються в кутку. 

Пристінні щілинні трапи - найдорожчі та складні в монтажі, оскільки конструкція встановлюється і в підлогу, і в стіну. 

Призначення

За призначенням трап буває двох видів: 

  • Побутовий підходить для квартир, будинків, котеджів приватного користування. 
  • Промисловий призначений для установки на підприємствах і стійкий до агресивних речовин, наприклад виробничого пилу або хімічних реагентів. 

Матеріали трапів

Більшість сучасних трапів роблять з поліпропілену — синтетичного полімеру, який стійкий до корозії, температури, не схильний до гниття, не точитися комахами. Внутрішня частина трапа виготовляється саме з нього, в той же час матеріал решітки (верхньої, видимої частини) може відрізнятися:

Найдешевший варіант решітки - пластиковий, який володіє невисокою міцністю і довговічністю. Однак і замінити його простіше і дешевше інших. Нержавіюча сталь оптимальний варіант ціна-якість, а ось чавунні решітки дозволяють витримувати великі навантаження і служити десятиліттями. 

Вид затвора 

Трап може мати 2 види затвора:

  • Сухий, який створює повітряну пробку для перешкоджання поширення неприємних запахів з каналізації. Підходить для всіх типів приміщень, проте не настільки надійний, як гідрозатвор, часом неприємний запах трохи просочується. 
  • Гідрозатвор - гарантує відсутність будь-якого запаху, проте встановлюється тільки в тих випадках, де комунікації не будуть піддаватися впливу негативних температур, а значить вода в стоці не замерзне. 

Тепер вам відомі основні відмінності трапів різного типу. 

Супутні товари