Який дозатор для мила краще

У нашому каталозі представлені диспенсери для рідкого мила у широкому асортименті – кожна з цих моделей має свої дизайнерські, конструкційні та функціональні особливості, тому однозначно сказати, який дозатор найкращий, неможливо.

Для відповіді на це питання спробуємо розібратися у відмінностях диспенсерів, що видають мильну рідину-відповідні моменти мають значення при виборі таких аксесуарів:

  • Принцип дії

Він буває сенсорним і механічним. Найбільш ергономічний і гігієнічний варіант-дозатори сенсорні. Користуючись цими диспенсерами, немає необхідності нічого натискати: вони, спрацьовуючи автоматично, видають порцію мила, якщо під носик дозатора підставити долоню. У продажу можна знайти сенсорні моделі, що працюють від електромережі, але більшість зразків відповідних дозаторів для мила вимагають регулярної покупки елементів живлення – батарейок або літієвих акумуляторів. Такої необхідності не буде, якщо ви купите механічний диспенсер – він активується натисканням кнопки або важеля видачі. Це хороший варіант для будинку, але в громадських місцях, особливо медустановах, встановлювати механічні Диспенсери не рекомендується – вони можуть стати джерелом інфекцій. Не так давно з'явилися сенсорні дозатори з функцією коригування обсягу подачі миючої рідини – видається порцію мила в них можна регулювати в межах від 0,5 до 3 мл.

  • Тип установки

Дозатори для рідкого мила бувають мобільними (переносними), настінний і встановлюються на мийку. Для домашнього застосування можна купити переносний диспенсер або такий, який кріпиться на стіну – якщо, звичайно, у ванній кімнаті або на кухні досить простору для його фіксації. Для місць громадського користування мобільні дозатори недоцільні-вони можуть бути вкрадені. Дозатори, що кріпляться до мийки – варіант зручний, але має свої мінуси – наприклад, не у всіх мийках передбачені отвори для установки даних пристосувань, а виконання ремонтних робіт в такій ситуації ускладнюється.

  • Дизайн та матеріали

Виготовляються диспенсери для рідкого мила з пластика, метал і скла. Найлегше доглядати за металевими дозаторами, та й виглядають вони завжди бездоганно, гармонійно вписуючись в будь-які інтер'єри. Пластиковий варіант-найдешевший, але вибирати його слід з урахуванням оформлення інтер'єру приміщення, а також індивідуального смаку користувачів. Смаки у всіх різні: хтось віддає перевагу яскравим акценти і креатив, а іншим до душі аристократичний мінімалізм. Плюс скляних диспенсерів-прозорість, тобто можливість бачити, скільки залишилося мила всередині. Придбавши дозатор зі скла, ви завжди зможете вчасно доливати мильний розчин.
 


 

  • Обсяг флаконів

Мініатюрні Диспенсери, що відрізняються компактністю, - найкраще рішення для самотніх людей або сімейних пар. Чим більше сім'я, тим більшим повинен бути обсяг резервуара дозатора. Для місць громадського користування, особливо з високою прохідністю, варто купувати Диспенсери з об'ємом як мінімум 1 л, інакше їх доведеться доливати занадто часто. Деякі виробники випускають моделі диспенсерів для миючих рідин, що включають відразу два флакона – вони зручні для дому та готельних номерів: в одну ємність можна заливати мило для миття рук, а в іншу, наприклад, гель для душу або шампунь. 

Додаткові критерії вибору диспенсерів-виробник і ціна. Слід пам'ятати, що краща якість занадто дешево коштувати не може.

Супутні товари