Який ревізійний люк краще вибрати

Якщо ви знаєте який матеріал поверхні, де буде встановлено ревізійний люк, то підібрати його не складає особливих проблем. У більшості випадків ревізійний люк має класичний тип дверцят, а саме розпашні, хоча має свої особливості їх відкривання. 

Розглянемо способи відкривання дверцят люка:


  • Натискне відкривання. Такий спосіб вибирають, коли поверхня плитки має нерівності, матова або рельєфна.
     
  • На присосках. Цей варіант краще підходить для глянцевих поверхонь. Але глянцеві поверхні не завжди використовуються тільки з моделями на присосках, з ними можна встановити і натискний тип відкривання.

Якщо це настінний або підлоговий люк, що має маскуючу установку під плитку, все ж краще використовувати саме натискні дверцята. Адже у варіанті на присосках потрібно використовувати спеціальну ручку з присоскою важільного типу, щоб відкрити їх. За формою такі присоски нагадують обладнання для переносу скла.

Який мінімальний розмір люка повинен бути?

Найголовніше при виборі люка це те, що на ньому має бути число плиток кратне двом. Так люк буде виглядати натурально і красиво. Тому розмір люка повинен підбиратися під розмір плитки, що укладається, щоб потім її не підрізати:

  • Якщо плитка має розмір 30х60 см, краще підбирати прихований люк 60х60. Не потрібно переживати, що розмір буде повністю збігатися з розміром люка, адже дверцята буде трохи менше – на 2-5 см.тому після того, як ви зробите облицювання, не доведеться підрізати плитку.
  • Якщо ви вибрали плитку розміром 20х30 см, вона укладається вертикально і потрібно, щоб закривалася на 4 плитки (в складеному вигляді вона становить розмір 40х60 см, то потрібно вибрати люк з розміром 40х60 см.).
  • Також потрібно зауважити, що оптимальним розміром люка вважається 60х60 см або 50х40 см. менш популярні 40х40 см, 40х50 см, 40х60 см. серед маленьких розмірів можна зустріти 20х20 см, 20х30 см, 30х30 см.найменші використовуються в тих місцях, де є один кран або лічильник. Також є люки дуже великих розмірів: 60х90 см, 60х100 см, 60х120 см або 75х75 см і 80х90 см.

Залежно від розміру люки використовуються в різних кімнатах, якими можуть бути ванна, кухня, підвал і т.д. головне – це правильно підібрати розмір і наклеїти плитку на люк. Дієвим в цьому, наприклад, є спеціальний клей для керамічної плитки Teknofay C1T (Текнофей C1T), що має високі адгезійні властивості і не сповзає при нанесенні на вертикальну поверхню.

Супутні товари