Який вибрати трап лінійний або точковий

Вибрати правильно душовий трап, так само важливо, як і вибрати правильні матеріали для ремонту. Всі трапи прийнято розділяти на 2 види: лінійні і точкові, проте деякі виділяють кутовий трап. У цій статті розповімо про кожен з видів і допоможемо у виборі трапа.

Що таке лінійний трап

Лінійний трап - це найпростіший вид трапів з точки зору монтажу, який має вигляд довгого прямокутника. Такий трап найчастіше встановлюється уздовж стін, а рідше – по центру душа. Саме лінійні трапи зазвичай використовують для великих площ, адже їх пропускна здатність досить висока, тобто вони можуть виводити в каналізацію більший обсяг рідини за 1 секунду.
Що стосується нахилу підлоги, то робити його необхідно в сторону того боку, де встановлено лінійний трап.

Що таке точковий трап

Точковий трап - це вид компактного трапа, який зазвичай встановлюється в центрі душа і рідше збоку. Такий трап не призначений для великих площ, адже його пропускна здатність не надто висока. Точковий трап буває круглої, овальної і квадратної форм. Також є трикутні точкові трапи, але вони інсталюються в кутку душової тільки маленького розміру. Деякі виділяють їх окремою підгрупою і називають кутовими пристінними трапами.
Що стосується нахилу підлоги при установці точкового трапа, то він повинен бути однаковим з усіх чотирьох сторін.

До речі, при установці ванної точкові трапи також використовуються, але в якості страховки в разі якщо почнеться переливатися вода через верх чаші. Їх встановлюють під самою ванною, тому ви можете взагалі про них не знати.

Як вибрати лінійний або точковий трап

Вибираючи лінійний або точковий трап слід знати наступні параметри:

  • розмір площі
  • частоту та інтенсивність використання води
  • тип приміщення

А також слід заздалегідь продумати дизайн кімнати, щоб доречно вибрати візерунок трапа і його матеріал.

Знаючи особливості Вашого приміщення і умови експлуатації, ви з легкістю виберете необхідний трап за формою, матеріалом, видом затвору, типу виходу до водовідвідної труби, діаметру і висоти трапа.
А також ви можете просто звернутися за допомогою до нашого спеціаліста по телефону: 0800400212 дзвінки безкоштовно.

Супутні товари