Яку модель прихованого люка вибрати

В залежності від призначення, ревізійні люки мають багато особливостей. Тому вибираючи модель прихованого люка, потрібно орієнтуватися на призначення, місце установки, фінішного покриття та інші особливості. У цій статті ви дізнаєтеся які бувають моделі прихованих люків і їх переваги.

За місцем розміщення люки бувають:

  • Підлогові. Мають конструкцію, завдяки якій можна розмістити на підлозі. Частіше використовується в підвалах або нульових поверхах.
  • Стельові.Розміщуються під стелею.
  • Стіновий. Якщо комунікації повинні розміщуватися в кімнатах і до них потрібен доступ, такий варіант буде ідеальним.

Наступним параметром, який потрібно врахувати, це матеріал, з якого виготовлено люк:

  • Алюміній. Люк з алюмінію більш стійкий до корозії на відміну від сталі. Оскільки він покривається порошковою фарбою, яка добре захищає від іржі. Алюмінієва конструкція встановлюється в стіну і зашивається гіпсокартоном. Завдяки цьому вона легка і може бути встановлена у ванній кімнаті, кухні та інших приміщеннях, де потрібен швидкий доступ до комунікацій.
  • Сталь. На відміну від алюмінію, сталь міцна і може витримувати великі навантаження. Але сама рама повинна фіксуватися при установці в монтажні профілі, цегляну кладку або бетон.

Спосіб відкривання:

  • Відкривання натисканням. Такий спосіб вибирають, коли поверхня плитки має нерівності, матова або рельєфна. Але і для глянцевих поверхонь вона теж підходить.
  • На спеціальних присосках. Цей варіант підходить тільки для глянцевих поверхонь, тому що при нерівній поверхні присоски не зможуть закріпитися.
  • Накладна. Відкривається за допомогою спеціальної ручки, розташованої посередині. Як правило, такий варіант встановлений на підлогових люках.
  • З ригельним замком. Цей замок встановлюється в стельових люках, щоб випадково дверцята не відкрилася.

Особливості використання люків

Залежно від установки, люки можуть підходити під плитку, мозаїку, фарбу і шпалери. При використанні люків, що йдуть під плитку, необхідно враховувати розмір плитки, щоб він відповідав розміру. Для установки люка, краще всього взяти клей для керамічної плитки Teknofay Plus C1te (Текнофей Плюс C1TE). По периметру використовується, спеціальна затирка для швів, наприклад Teknoderz EX (Текнодерз EX), що має різні відтінки, які підбираються під колір плитки.

Супутні товари