Чи можна встановлювати душовий трап у квартирі

Душовий трап у ванній кімнаті виглядає на порядок вигідніше, ніж стандартна душова кабіна з піддоном, однак варто враховувати ряд обмежень для установки трапа, особливо якщо це стосується квартири в багатоповерховому будинку. Сьогодні в деталях поговоримо про встановлення трапів в квартирі та відповімо на питання, в якому випадку і чому його не можна встановлювати.

Що таке душовий трап 

Душовий трап являє собою інженерну конструкцію, яка встановлюється в підлогу ванної кімнати і служить для відводу води.


Переваг у душових трапів кілька: 

  • Сучасний зовнішній вигляд, який дозволяє приховати комунікації в площині підлоги, а тому не встановлювати піддон і робити душові відкритого типу. 
  • Відсутність піддонів, порогів та інших перегородок особливо важливо для людей з обмеженою руховою можливістю. Підлога в душовій абсолютно рівна, людині не потрібно переступати перешкоди, а значить користуватися такою ванною кімнатою з комфортом зможуть навіть інваліди-візочники. 
  • Широкий вибір геометрії трапів дозволяє підібрати виріб для будь-якого випадку: бувають кутові, прямі, горизонтальні, вертикальні трапи. Вихід на трубу також може бути різнию (50/100 мм), є моделі з поворотним сифоном. Трап можна монтувати під плитку, а значить він буде зовсім не помітний. 

Як бачите, у трапа маса переваг, проте існує думка, що установка трапа в квартирі заборонена. Звідки взялося таке переконання - давайте розбиратися. 

Трап для душу в квартирі: можна чи ні

Оскільки трап монтується безпосередньо в підлогу ванної, що вимагає підйому рівня з урахуванням необхідного ухилу, збільшується навантаження на перекриття, що вкрай небажано в старих будинках. 

Еше один нюанс - це відсутність доступу до комунікацій. У разі протікання усунути проблему буде вельми проблематично і затратно, оскільки вмуровані в підлогу труби доведеться міняти. 

Виходячи з вищевикладеного робимо висновок: встановлювати трап в квартирі можна, проте варто врахувати розрахункове навантаження на перекриття і подбати про доступ до комунікацій. Як альтернативу можна використовувати подіуми з люками, які залишать доступ до труб відкритим.

Супутні товари

Популярні запити