Чи потрібно робити бортик у душовій кабіні

Коли людина планує ремонт у ванній кімнаті, доцільно розглянути облаштування душової кабіни відкритого типу, яка не передбачає перегородок і піддону. Така конструкція є більш сучасною, високо функціональною, а також дозволяє приховати всі непривабливі комунікації в площині підлоги під стяжкою. Однак у багатьох недосвідчених користувачів виникає питання: чи потрібно робити бортик в душовій кабіні і якщо так, як правильно це реалізувати. Сьогодні дамо відповідь на питання - чи потрібні бортики в душових відкритого типу і поговоримо про сучасні водозабірні комунікації.

Чи потрібен бортик

Сучасні будівельні технології припускають використання якісної гідроізоляції в душових відкритого типу. Такі спеціальні матеріали, наприклад як гідроізолююча суміш Teknomer 200, дозволяють якісно ізолювати стяжку і перекриття від попадання води і вологи, тому використовувати гідроізоляцію варто не тільки в душовій зоні, але і у всьому приміщення, яке служить ванною кімнатою. Спеціальний загороджувальний бар'єр, він же поріжок, встановлюється при вході і служить додатковим захистом від затоплення. Якщо при облаштуванні душової відкритого типу дотримані обидва цих правила, ніякого додаткового бортика не буде потрібно.

Душові лотки і трапи

Подбавши про якісну гідроізоляції і загороджувальний поріг, варто не забути про монтаж правильних водовідвідних комунікацій. У сучасних душових для цього служать два види пристроїв: лоток і трап. Незважаючи на всю схожість, обидві ці комунікації мають відмінності. Трап є водоприймачем, який відразу виводить відпрацьовану воду в каналізацію. У той же час лоток являє собою спеціальну ємність, яка збирає відпрацьовану воду з великою швидкістю, після чого точно так же виводить її в загальну систему труб.

Відповідаючи на питання, що краще — трап або лоток - варто враховувати особливості обох цих пристроїв.

  • Лотки недорогі, легко монтуються, здебільшого мають спеціальні ніжки, що дозволяють регулювати висоту установки лотка на рівні підлоги.

  • Трапи в свою чергу практично непомітні неозброєним оком, що дозволяє використовувати їх в ексклюзивних, дизайнерських ремонтах, і створювати стильні сучасні душові з прихованими комунікаціями.



Підсумовуючи зауважимо, що при правильному монтажі душового лотка або трапа, використання якісної гідроізоляції і загороджувального бар'єру на вході в душову, можна не турбуватися, що вода або волога будуть протікати або потрапляти в житлові приміщення. Дотримуйтесь цих простих правил, доручайте установку сантехнічних комунікацій професіоналам і насолоджуйтеся новим ремонтом у своїй ванній кімнаті.

Супутні товари