Ревізійний люк під натискною плиткою

Натискний люк під плитку використовується для комфортного доступу до комунікацій - сантехнічні крани, насоси, сифони бойлерів, лічильники та ін.
Ревізійні люки встановлюються в таких місцях як туалетна кімната, бойлерна, ванна, а також в інших приміщеннях, де є висока вологість.
Головна особливість полягає в тому, що ревізійний люк при установці та облицюванні керамічною плиткою стає повністю непомітним. Головне обробити місця стиків спеціальним герметиком, наприклад, ідеально підходить затирка для швів Teknoderz EX. Все це стає дуже важливим аспектом при ремонті в приміщенні.

Де встановлюється натискний люк під плитку

Натискні люки універсальні завдяки своєму механізму відкривання. Відкриваються легким натисканням на самв дверцята, тому їх можна облицьовувати будь-яким матеріалом крім плитки, наприклад шпалерами або просто пофарбувати.
Що стосується матеріалу, то вони можуть бути алюмінієві та сталеві. Різниця у виборі буде залежати від того, куди встановлюється люк (приміщення з високою вологістю, монтується в бетон або спеціальну конструкцію). Металеві люки дуже важкі, тому вони встановлюються тільки в бетон. А ось алюмінієві завдяки своїй легкості можуть бути встановлені в гіпсокартонні конструкції.


Але також у них є і недоліки. Наприклад, сталь швидше піддається корозії, хоча буде більш зручною у використанні, а ось алюміній покривається спеціальною порошковою фарбою, що забезпечує безкорозійну експлуатацію.
Встановлюються люки натискні під плитку на спеціальну гіпсокартонну конструкцію. Якщо вибирається великий розмір, потрібно додатково посилити її дерев'яним бруском. Дверцята повинна виставлятися врівень зі стіною. Спочатку дверцята обробляється ґрунтовкою, і тільки потім наноситься спеціальний клей під плитку, наприклад швидкотвердіючий клей Teknofay Rapid C1FT.

Призначення натискного люка під плитку

Натискний люк встановлюється в туалеті або ванній і закриває сантехнічні мережі, в які потрібен періодичний доступ для ремонту і обслуговування. Крім того, його можна використовувати не тільки в приміщенні, але і на вулиці.
Дуже важливо звернути увагу на те, що прихована модель люка встановлюється тільки на вертикальні стіни, тому для підлоги і стелі краще взяти інші варіанти, оскільки вона не витримає навантажень.

Супутні товари