Щілинні дренажні канали для душу - це спеціальні елементи для обалаштування душової кабіни, які забезпечують поверхневе водовідведення і дозволяють досягти рівномірного збору води, оскільки їх конструкція перекриває всю ширину душової. Підбір дренажу слід проводити особливо ретельно, звертаючи увагу на широкий перелік технічних характеристик і параметрів. Але все залежить від ваших особливостей та побажання по вибору.
Особливості вибору щілинного душового каналу

Душ замість ванни вибирають все частіше жителі міста, особливо якщо квартира або будинок не може похвалитися великою площею і кожен квадратний сантиметр на рахунку. Конструкція душової кабіни передбачає спеціальний лоток, де збирається та одразу виводиться в каналізацію вода. Насправді це елемент зливної системи.

Основними функціями дренажного каналу для душової кабіни є:

  • рівномірний збір і відведення води в каналізацію
  • декоративне оформлення душової кабіни
  • забезпечення чистоти і підтримки санітарно-гігієнічних норм в приміщенні.

Останній пункт дуже важливий, адже якщо вода не відводиться вчасно, створюється волога і затхле середовище, сприятливе для розвитку бактерій та інших мікроорганізмів. Це загрожує ризиком інфекційних захворювань. Плюс мікроорганізми, що розвиваються в затхлому середовищі – джерело неприємного запаху.

У чому особливість щілинного дренажного каналу

Водовідвідний жолоб для душової не варто плутати з душовим трапом, хоча їх функції схожі. Трап має більш просту конструкцію, проте його зовнішній вигляд і пропускна здатність бажають кращого. Якщо навантаження буде високим, він точно не підійде. Щоб замаскувати трап, доведеться укладати плитку мозаїкою, оскільки дизайн його не відрізняється естетичністю. Вартість трапа буде трохи нижче, проте різниця незначна.


Більшість експертів рекомендують використовувати душові канали, вони в порівнянні з трапами володіють великою кількістю переваг. При установці робиться невеликий нахил підлоги (візуально це не помітно), і вода просто йде в каналізацію. Наявність лотка в душовій полегшує процес укладання підлогового покриття, оскільки плитку не потрібно буде підганяти за розміром і підрізати. Єдине, що залишається головним – зробити якісну гідроізоляцію, використовуючи перевірені матеріали.