Вимоги до диспенсера для медичних установ

Медичний заклад, незалежно від його профілю, вважається зоною підвищеної небезпеки. У відповідному приміщенні часто скупчуються люди, більшість яких є носіями вірусів та інфекцій. А інфекційні та вірусні хвороби передаються в основному контактним, побутовим шляхом.

Знизити, точніше звести до мінімуму ризик інфікування в установах, що мають відношення до охорони здоров'я, дозволить використовувати спеціальне обладнання, доступне для персоналу і всіх відвідувачів.

Ми розповімо про один з актуальних гігієнічних пристроїв відповідної специфіки – диспенсері для одноразових паперових рушників.

Типи і конструкції диспенсерів для паперу

У продажу можна знайти відповідні аксесуари трьох типів.

  • Для листових (листових) рушників. Такі власники обладнані квадратним, досить компактним кріпляться до стіни корпусом. Відповідна фіксація пристрою забезпечує зручність доступу до нього. Оскільки диспенсери для листових рушників мають невеликі габарити, вони займають мало простору, тому є оптимальним варіантом для обмежених приміщень. Укладатися паперовий матеріал може в дані Диспенсери різними способами – найчастіше його укладають стопкою.
  • Для рушників в рулонах. Даний вид вибирають для об'єктів, в яких часто знаходиться велика кількість людей. Він підходить для медичних установ краще. Відповідні Диспенсери відрізняють чудові гігієнічні характеристики і ергономічність використання. Негативний момент-значні розміри конструкцій, що не дозволяють встановити обладнання в приміщеннях малої площі.
  • Для рушників листових і рулонних. Перевага відповідної категорії власників-універсальність. Недоліки її в тому, що ці Диспенсери дуже громіздкі і коштують дорого. Через цих мінусів, особливо через великих габаритів, такого роду Диспенсери використовуються не дуже часто.

Вид таких пристроїв-важливий, але не єдиний аспект, яким слід керуватися при їх покупці. Існують і додаткові моменти, які слід враховувати претендентам на придбання відповідних аксесуарів.

Критерії та принципи вибору

Визначитися з моделлю диспенсера для медичного закладу вам допоможуть корисні рекомендації:

  • тип пристрою вибирають в залежності від того, які рушники ви збираєтеся використовувати
  • Диспенсери випускаються в металевому і пластиковому корпусі-метал надає виробу максимальну надійність, проте обумовлює його високу вартість, а полімерний варіант бюджетний, але служить не так довго
  • еталоном довговічності є моделі, виконані з нержавіючої сталі - вони не іржавіють і стійкі до зносу
  • пластикові Диспенсери більш прості в догляді і не втрачають своїх експлуатаційних властивостей від контакту з антисептичними засобами, якими їх в медичному закладі слід протирати регулярно
  • важкі металеві пристрої можуть бути травмонебезпечні – їх монтаж вимагає особливо суворого дотримання необхідних правил.
     


Диспенсер для паперових рушників - обладнання, яке повинно знаходитися в кожному медичному закладі. Такий функціональний аксесуар створює умови для дотримання гігієни і попереджає поширення небезпечних вірусів та інфекцій.

Умовою використання відповідних пристроїв є їх конструкційна добротність, якість матеріалу і систематична Обробка поверхонь антисептиками. Важлива також герметичність власників-сторонні предмети на речовини в них потрапляти не повинні.

Супутні товари