Бентонітовий шнур: розміри та використання

Ця стаття розповість про один з видів матеріалів, що застосовується під час ремонтних, будівельних і геотехнічних робіт – бентонітовий шнур. Текст коротко пояснить специфіку застосування відповідного профілю і познайомить з його асортиментом.

Поняття та ключові особливості

Бентонітовий шнур - профіль, виготовлений на базі бентоніту, глинистого природного мінералу, який в результаті попадання у вологе середовище набухає і стає абсолютно водонепроникним. 

Сучасні виробники випускають відповідну продукцію в різних розмірах. Ця фізична характеристика визначає призначення бентонітового шнура. Діаметр найтонших зразків профілю становить 3 мм, а альтернатива з найбільшою товщиною характеризується перетином в 50 мм.
Показником товщини  бентонітового шнура визначається специфіка його використання. Шнур з найменшим перетином використовується для герметизації місць прокладки інженерних комунікацій. Глибокі свердловини і герметизація відносно великих отворів вимагає використання більш товстих шнурів.

Розміри і особливості

Нашою компанією випускається лінійка високоякісних бентонітових шнурів з наступними розмірами:

  • 5х20 мм – бентонітовий шнур допомагає герметизувати місця проходу комунікацій каналізації, водопостачання та трубопроводу централізованих систем опалення
  • 10х20 мм - оптимальна герметизація для холодних швів щодо тонких бетонних конструкцій (8-15 см)
  • 15х25 мм - профіль, яким герметизують холодні шви конструкцій з бетону товщиною від 15 до 25 см
  • 20х30 мм – бентонітовий шнур, здатний забезпечити необхідну герметичність холодних швів найбільш масивних і товстих бетонних конструкцій, від 25 до 40 см (додаткова область застосування такого профілю – конструкції, встановлені глибоко або в зонах зі значним тиском грунтових вод).
  • Щоб закласти отвори в бетоні після вилучення стяжних гвинтів використовують спеціальний бентонітовий шнур марки D22 мм з круглим перетином.

Всі види бентонітового шнура можна замовити у нас.

Супутні товари