Бентонітовий шнур види та застосування

Бентонітовий шнур-що це?

Бентонітовий шнур використовується для герметизації технологічних швів в бетоні. Бентонітовий шнур на 75% складається з бентонітової глини, яка при контакті з водою має властивість набухати і збільшуватися в об'ємі, заповнюючи, таким чином, навіть мінімальні тріщини, стики, відколи або порожнечі. Так як він укладається у вузькому просторі стиків або швів, це дозволяє набряклому шнуру забезпечувати надійну герметизацію.

Де застосовується:

Застосовувати бентонітовий шнур можна для гідроізоляції будь-яких вертикальних або горизонтальних робочих швів, місць введення комунікацій і різних отворів в бетоні.

Шнур з бентоніту застосовують як в цивільному, так і в промисловому будівництві для герметизації швів у фундаментах, тунелях, підвалах, підземних спорудах, басейнах, фонтанах, колодязях, каналізаційних колекторах і т. д.

Ще однією перевагою бентонітового шнура є те, що в процесі його застосування не потрібні будь-які спеціальні знання або обладнання. Методика застосування цього виробу проста і ясна, вона не займає великої кількості часу і зусиль.

Робоча поверхня піддається ретельному очищенню від крупного сміття, а також від дрібного пилу. Бентонітовий шнур і розгортають прямо на місце герметизируемого шва. Для більш надійної фіксації використовується спеціальна армована кріпильна сітка, яку закріплюють за допомогою дюбелів-цвяхів по бетону. Можна приступати до заливки бетону.

Шнур екологічно безпечний і не виділяє в зовнішнє середовище шкідливі компоненти.

Види бентонітового шнура:


  • Розмір 10х20 мм - підходить для гідроізоляції стиків, якщо товщина бетону становить від 200 до 250 мм.
  • Розмір 15х25 мм - якщо товщина бетонної стіни збільшується, і стоїть завдання ізолювати стіну товщиною більше 250 мм, то порожнечі, відколи і мікротріщини будуть в ній пропорційно збільшені, тому перетин шнура потрібно великих розмірів.
  • У разі коли тиск води буде дуже високим або при роботі в агресивному хімічному середовищі, а також для бетонних конструкцій товщиною від 400 мм, використовують збільшений бентонітовий шнур розміром 20х30 мм.
  • Окремо можна виділити бентонітовий шнур розміром 5х20 мм - він використовується для герметизації комунікацій. Шнур обмотується навколо труби і зачеканівается ремонтним складом.
  • Круглий бентонітовий шнур має діаметр 22 мм, відмінно підходить для закладення отворів в бетоні від стяжних гвинтів і шпильок.

Так що, з огляду на поставлене завдання по герметизації, ви завжди зможете підібрати найкращий варіант. А якщо у вас є додаткові питання, ви завжди можете звернутися за допомогою до наших фахівців.