Чим гідроізолювати терасу

Відкрита тераса, ганок або веранда – це відмінний бонус заміського життя. Всього кілька додаткових метрів дозволяють створити затишний простір для відпочинку на свіжому повітрі і прийому гостей. Щоб подібний архітектурний елемент будинку не піддавався згубному впливу атмосферних опадів і якомога довше зберігав естетичний зовнішній вигляд, слід ще на етапі будівництва подбати про якісну гідроізоляції.

Сучасні матеріали для гідроізоляції

Одними з найбільш затребуваних матеріалів для захисту відкритих прибудов від вологи вважаються спеціальні рідкі суміші на поліуретановій і водній основі. Така рідка гідроізоляція дозволяє створити на поверхні надійне безшовне покриття. Вона відмінно зберігає свою еластичність в широкому діапазоні температур, формуючи надійний гідроізоляційний бар'єр.

Переваги рідкої гідроізоляції

Основними плюсами використання саме такого способу гідроізоляції вважають:

  • Простота нанесення - немає необхідності в спеціальному обладнанні або навичках для спорудження надійного захисного покриття від вологи. Технологія нанесення рідких сумішей дуже проста - досить нанести матеріал на поверхню, дочекатися повного висихання і нанести ще один шар;
  • Відсутність швів - по всій оброблюваної поверхні тераси створюється суцільне безшовне покриття. Завдяки цьому рідкі суміші перевершують рулонні матеріали, де надійність гідроізоляції безпосередньо залежить від якості швів, які з'єднують полотна;
  • Еластичність - гідроізоляційний шар зберігає свої властивості при широкому діапазоні температур. Влітку підлоги і стіни тераси під сонячними променями піддаються нагріванню, через що шар гідроізоляції розширюється. При падінні температури повітря покриття швидко приходить в початковий стан. Здатність адаптуватися під температурні зміни гарантує високий рівень захисту.

Teknomer 600 1K - якісна гідроізоляція для відкритих прибудов

Для захисту терас від вологи слід використовувати матеріали, що пройшли тести в самих різних кліматичних умовах. Teknomer 600 1K - це те, що допоможе створити надійний міцний шар гідроізоляції і захистити споруду від опадів.

Teknomer 600 1K являє собою гідроізоляційну рідку поліуретанову суміш на водній основі, що володіє відмінною еластичністю. Однокомпонентний склад після нанесення твердне за рахунок реакції з вологою, що міститься в повітрі.


Склад Teknomer 600 1K спеціально розроблений для зовнішнього застосування. Серед головних його характеристик можна виділити:


  • Стійкість до морозів
  • Водонепроникність
  • Відсутність розтріскування
  • Збереження еластичності при низьких температурах
  • Захист від карбонізації бетону


Щоб гідроізолювати терасу матеріал наносять в кілька шарів за допомогою розпилювача, валика або кисті. Другий шар рекомендується наносити перпендикулярно першому. Між шарами необхідно почекати не менше 1 години. Для досягнення найкращого результату захисту від атмосферних проявів, після нанесення гідроізоляції Teknomer 600 1K рекомендується захистити покриття додатковим матеріалом від впливу прямих сонячних променів, високих температур та ін.