Чим краще зробити гідроізоляцію ванної кімнати

Ванна кімната - це приміщення, мікроклімат якого істотно відрізняється від всіх інших житлових приміщень. Для неї характерні регулярні перепади температури повітря, високий рівень вологості, а також утворення конденсату на стінах і поверхнях. Найчастіше стіни ванних кімнат являють собою бетонні або цегляні перегородки, що володіють дрібнокомірною пористою структурою. Такі поверхні необхідно захищати від впливу вологи, щоб запобігти їх руйнуванню.

Будь-який різновид оздоблювальних матеріалів володіє індивідуальним рівнем вологонасичення і вологовіддачі. Регулярна експлуатація ванної кімнати супроводжується підвищенням вологості, а значить вода, пара і конденсат просочуються через шви між плитками в саму плитку і під неї. Незважаючи на те, що цей процес може тягнутися роками без видимих змін, через якийсь час обробка повністю насичується вологою і починається процес її руйнування. Саме тому слід задуматися про якісну гідроізоляції ванної кімнати.

Що вибрати?

Не так давно гідроізоляція виконувалася за допомогою бітуму, проте завдяки сучасним розробкам у нас є можливість використовувати більш ефективні, стійкі та прості в роботі матеріали. На особливу увагу заслуговують обмазувальні суміші, які наносяться не складніше фарби і при цьому володіють відмінними технічними характеристиками. Особливу увагу рекомендуємо звернути на Teknomer 300. Це акрилова однокомпонентна суміш для гідроізоляції на основі полімерів, яка володіє відмінною еластичністю і експлуатаційними властивостями.

Чому варто використовувати Teknomer 300 для захисту ванної кімнати від вологи

Акрилова суміш Teknomer 300 володіє високою стійкістю до тепла, не дає пару, воді і конденсату проникати в стіни, а також несприйнятлива до перепадів температури. Перевага цього матеріалу полягає в створенні відмінного захисту ванної кімнати від руйнівного впливу вологи, появи вогкості, грибка і цвілі.

Працювати з однокомпонентної сумішшю дуже просто і для цього не потрібні спеціальні навички. Наносити її можна одразу з упаковки, тому Teknomer 300 відмінно підходить для гідроізоляції ванної кімнати своїми руками.

Серед інших переваг суміші не можна не відзначити:

  • Високу ступінь адгезії
  • Відсутність розтріскування після висихання або тривалої експлуатації
  • Просте нанесення за допомогою валика або плоскої кисті
  • Ізольовану мастикою поверхню, можна обробляти плиткою і фарбувати
  • Висихання шару займає всього 5 годин.

При товщині нанесення 1 мм витрата гідроізоляції Teknomer 300 становить 1,53 кг/м2. Відра на 20 кг при нанесенні в два шари вистачить для гідроізоляції поверхні площею 6,5 м2.