Чим загерметизувати температурні шви

При будівництві більшості будівель з бетону, каменю, блокових матеріалів або каменю обов'язково передбачають пристрій деформаційних швів, які допомагають запобігти утворенню тріщин і руйнування конструкції. Найбільш поширеним матеріалом є бетон. Він не є пластичним матеріалом, тому під впливом температурних перепадів може тріскатися. Щоб цього уникнути, роблять температурні шви.

Температурні шви-це штучно створювані прорізи в бетонних конструкціях, в тому числі і підлогах, через що ці шви стають основними місцями протікання води. Вони розділяють бетонні підлоги на карти, мінімізуючи ризик руйнування під впливом зовнішніх факторів.

Протікання води через температурні шви може виникнути по ряду причин, серед яких:

  • неякісна укладання або герметизуючі матеріали
  • погано проведені ремонтні роботи
  • неправильне з'єднання деталей шва
  • усадка будівлі

Для якісної гідроізоляції температурних швів в бетонних підлогах необхідні довговічні і надійні матеріали. Серед найбільш зручних можна відзначити поліуретанові герметики.
 


 

Герметизація температурних швів поліуретановими герметиками

Герметики на основі поліуретану стійкі до вологи і можуть використовуватися в якості шовної ізоляції. Після нанесення і повного затвердіння складу поверхня здатна витримувати високі механічні навантаження. Поліуретанові герметики стійкі також до лугів, кислот і масел. Такі склади бувають одно - і двокомпонентними, проте останні не дуже зручні в застосуванні, так як вимагають максимально точного дотримання пропорцій при змішуванні.

Проста і швидка герметизація швів з Teknpoliderz 1K

Потрібно загерметизувати температурні шви? Поліуретановий однокомпонентний герметик Teknpoliderz 1K відмінно впорається з поставленим завданням. Даний матеріал характеризується високим ступенем адгезії і еластичності, а також міцністю деформації. Герметик підходить для укладання вертикальних і горизонтальних швів для більшості типів поверхонь.
 


Серед основних особливостей поліуретанового герметика Teknpoliderz 1K можна виділити:

  • Однокомпонентний склад повністю готовий до використання;
  • Висока стійкість до перепадів температур і агресивних середовищ;
  • Можливість додаткового фарбування;
  • Склад можна наносити без попередньої грунтовки поверхні.


Використовувати герметик досить просто. Для цього необхідно ретельно очистити поверхню від пилу, бруду, масел. Наноситься герметик тільки на тверді сухі поверхні за допомогою спеціального пістолета для видавлювання. Для запобігання розмазування складу за межі швів можна використовувати малярський скотч. Поліуретановий герметик Teknpoliderz 1K гарантує кращу якість герметизації температурних швів і допоможе уникнути протікання води, а також деформації конструкції споруди.