Детальна характеристика праймера Izoplast R та мастики Izoplast B

У цій статті ми більш детально розглянемо області застосування, технічні характеристики та переваги, бітумно-каучукового праймера Izoplast R і бітумно-каучукової мастики Izoplast B.

Відмінною рисою цих емульсій є те, що найкраще вони працюють в тандемі. А якщо говорити точніше, то використання праймера Izoplast R перед нанесенням мастика Izoplast B значною мірою підвищує адгезію Izoplast B до основи, а так само на порядок підсилює гідроізоляційні властивості емульсії.

Але повернемося до того, що ж собою представляють Izoplast R і Izoplast B окремо.


Izoplast R - бітумний праймер для грунтування мінеральних поверхонь, створення тонких ізоляційних покриттів. Для захисту металевих і дерев'яних елементів.


 

Izoplast R володіє наступними перевагами:

  • Стійкість до впливу слабких кислот і солей.
  • Висока проникаюча здатність.
  • Висока адгезія до основи.

Область застосування Izoplast R:

  • Для грунтування основи перед нанесенням гідроізоляції Izoplast B.
  • Для забезпечення захисту від корозії металевих конструкцій і елементів.
  • Для просочення і захисту дерев'яних елементів (парканів, стовпів та ін.)
  • Для створення тонкого гідроізоляційного шару.

Підготовка поверхні:

Перед нанесенням необхідно очистити поверхню від пилу, масла та інших забруднень. Металеві поверхні необхідно очистити від іржі, старої фарби і мастила.

Спосіб застосування:

  • Перед нанесенням ретельно перемішати.
  • Наносити в один тонкий шар при грунтуванні бетонних поверхонь.
  • В 2-3 шари при нанесенні гідроізоляції.
  • В 2 шари для захисту металевих поверхонь.

 

IZOPLAST R наноситься за допомогою покрівельної щітки, валика, пензлем з жорсткою щетиною або розпиленням, рівномірно розподіляючи по поверхні нанесення. Наступний шар izoplast R варто наносити після висихання попереднього шару. Орієнтовний час висихання одного шару не більше 6 годин.

Витрата праймера Izoplast R:

Витрата IZOPLAST R при нанесенні на бетонні поверхні: перший шар антикорозійного захисту металевих поверхонь становить від 0,3 л/м2 до 0,6 /м2. Для другого і наступних шарів при нанесенні антикорозійного захисту металевих поверхонь витрата ґрунтувального розчину становить від 0,2 л/м2 до 0,5 л/м2.

Транспортування та зберігання:

Зберігати в щільно закритій оригінальній упаковці, недоступною для дітей, захищеної від попадання прямих сонячних променів, від джерел тепла і відкритого вогню. Може перевозитися будь-яким видом транспорту. Термін придатності 12 місяців в закритій оригінальній упаковці.

Застереження щодо застосування Izoplast R:
Роботи з IZOPLAST R проводити в безвітряну погоду без атмосферних опадів при температурі навколишнього середовища від 5 °C до 25 °C. При виконанні робіт дотримуйтесь правил техніки безпеки при роботі з органічними розчинниками, використання ефективної вентиляції і масок з поглиначем органічних парів. Не використовувати IZOPLAST R всередині житлових і громадських будівель, а також в інших приміщеннях, призначених для постійного проживання і знаходження людей. Матеріал не повинен вступати в прямий контакт з їжею або питною водою. Продукт легкозаймистий. Подразнює очі і шкіру. Пари можуть викликати відчуття сонливості та запаморочення. Не вдихати пари. Уникати потрапляння на шкіру і в очі. Використовувати тільки в добре провітрюваних приміщеннях.


Izoplast B - бітумна мастика чорного кольору на основі органічного розчинника зі спеціальними добавками. Володіє високими проникаючими властивостями. Для створення високостійких гідроізоляційних покриттів.


 

Переваги Izoplast B:

  • Перекриває всі мікротріщини в основі.
  • Застосовується для покрівельних покриттів будь-якого ухилу.
  • Для промислового та житлового будівництва.
  • Стійкість до впливу слабких кислот і солей.
  • Безшовна гідроізоляції вертикальних і горизонтальних поверхонь.

Галузь застосування:

  • Гідроізоляція труб, каналізаційних колодязів, бетонних кілець, насосних станцій.
  • Гідроізоляція бетонних основ-фундаментів, стяжок, парканів, колон і опор.
  • Гідроізоляція з високою стійкістю до агресивного середовища.
  • Консервація та гідроізоляція покрівлі.

Підготовка поверхні:

Перед нанесенням необхідно очистити поверхню від пилу, масла та інших домішок. Металеві поверхні необхідно очистити від іржі, старої фарби, мастила і т.п. заґрунтувати бетонні поверхні грунтувальним розчином IZOPLAST R і дочекатися його повного висихання.

Спосіб застосування Izoplast B:

Перед використанням ретельно перемішати. Наносити масу за допомогою покрівельної щітки або кисті. Наносити наступний шар перпендикулярно попередньому і тільки після його повного висихання. Час очікування перед укладанням другого шару гідроізоляційного складу IZOPLAST B становить близько 8 годин.

Витрата:

При гідроізоляції фундаментів та інших підземних частин будівлі: нанести 2-3 шари на суху загрунтовану бетонну поверхню в залежності від передбачуваної водної навантаження. Приблизний витрата IZOPLAST B в даному випадку становить від 0,8 кг/м2 до 1,2 кг/м2 на один шар.

Відновлення та облаштування безшовного гідроізоляційного покриття покрівель: нанести не менше 2 шарів емульсії на підготовлену основу.

Транспортування та зберігання:

Зберігати в щільно закритій оригінальній упаковці, недоступною для дітей, захищеної від попадання прямих сонячних променів, від джерел тепла і відкритого вогню. Може перевозитися будь-яким видом транспорту. Термін придатності 12 місяців в закритій оригінальній упаковці.

Застереження щодо застосування:

Роботи з IZOPLAST в проводити в безвітряну погоду без атмосферних опадів при температурі навколишнього середовища від 5 °C до 25 °C. При виконанні робіт дотримуйтесь правил техніки безпеки при роботі з органічними розчинниками, використання ефективної вентиляції і масок з поглиначем органічних парів. Не використовувати IZOPLAST в всередині житлових і громадських будівель, а також в інших приміщеннях, призначених для постійного проживання і знаходження людей. Матеріал не повинен вступати в прямий контакт з їжею або питною водою. Продукт легкозаймистий. Подразнює очі і шкіру. Пари можуть викликати відчуття сонливості та запаморочення. Не вдихати пари. Уникати потрапляння на шкіру і в очі. Використовувати тільки в добре провітрюваних приміщеннях.


Виходячи з вищевикладеного можна сміливо зробити висновок, що бітумно-каучукові мастики  Izoplast R і Izoplast В є досить високотехнологічними продуктами, які просто незамінні при гідроізоляції фундаменту і покрівельних роботах.

Спільне застосування праймера Izoplast R і мастики Izoplast В, забезпечить комплексне гідроізоляційне рішення і значно посилить і без того вражаючі характеристики кожного з цих продуктів.