Гідроізоляція відкритих балконів та терас

У цій статті ми поетапно розглянемо гідроізоляцію відкритих балконів і невеликих терас. Здавалося б, що спільного між цими двома конструкціями, крім того що вони обидві знаходяться на відкритому повітрі? Але як показує практика, гідроізоляція цих двох споруд в 99% випадків виконується практично ідентично і проходить в кілька етапів: очищення поверхні, оброблення і герметизація примикань, Гідроізоляційні роботи. Технологія, запропонована фахівцями компанії Monolit Build, включає в себе використання інноваційних якісних гідроізоляційних матеріалів, які захистять ваш балкон або терасу від води, і є стійкими до деструктивного впливу метеоумов, що сприяє значному збільшенню періоду експлуатації даних конструкцій.

Очищення поверхні

Перед тим як приступити до гідроізоляційних робіт, необхідно ретельно очистити бетонну основу від бруду, пилу, масел, неміцних частинок і інших матеріалів. Основна мета даного етапу-абсолютно чиста і рівна бетонна поверхня.

Рекомендуємо виконувати очищення наступними методами:

  • демонтаж відбійними молотками старого покриття
  • шліфування поверхні алмазними чашками, виступів, нерівностей і т. д
  • мийка високим тиском води (від 250 атм).

 

Пристрій примикань і швів

Перш за все, слід перевірити свій балкон або терасу на наявність ухилу від стіни будинку, який повинен бути в обов'язковому порядку, оскільки він запобігає скупченню води на поверхні балкона або тераси. Найбільш оптимальна висота нахилу становить близько 1,5-2%. Якщо нахил не виявлено, то його необхідно зробити, облаштувавши додатковий шар бетонної стяжки, розрахувавши Допустиме навантаження і товщину.

Після виконання стяжки з нахилом, можна приступати до пристрою примикань. На цьому етапі примикання зі стіною обробляються за допомогою використання відбійного молотка. Якщо на стіні вже присутній фасадне покриття, то потрібно вирізати його нижню частину. Примикання повинно бути виконано з першооснованием як по горизонталі, так і по вертикалі.

Після цього оброблені примикання необхідно закрити свехпрочной безусадочной ремонтної сумішшю з високою адгезією Teknorep 300 або Teknorep 300 EX і використовуючи цей же матеріал зробити викружку по примиканням підлогу-стіна. Це дозволить значною мірою знизити тиск на гідроізоляційне покриття на стику.

Пристрій лотків, труб, воронок та інших прохідних елементів

Часто по поверхні тераси/балкона проходять лотки, монтуються внутрішні воронки для прийому води і т. д. Для цього потрібно виконати галтель по примиканнях безусадковим матеріалом Teknorep 300 або Teknorep 300 EX. Після повного висихання суміші (24 години) можна приступати до нанесення гідроізоляційного шару.

Нанесення гідроізоляції

Оскільки гідроізоляційний шар буде наноситися на бетонну стяжку, попередньо її потрібно заґрунтувати за допомогою акрилової грунтовки Izoplast E Nano Power. Наносити суміш необхідно в 2 шари з витратою 0,2 – 0,25 кг/м2. Час очікування між нанесенням шарів становить 1 годину.

Після повного висихання грунтовки на всю горизонтальну поверхню балкона або тераси наноситься Двокомпонентна полімерцементна еластична гідроізоляційна мембрана Izoplast Hydrolastic. Підготовлений розчин слід наносити в 2-3 шари за допомогою валика, кисті, або макловиці. Кожен наступний шар необхідно наносити перпендикулярно попередньому з витратою матеріалу 3,5 кг/м2 на товщину шару в 2 мм.гідроізоляційний шар необхідно на 24 години захистити від опадів і попадання прямих сонячних променів. Через 3 дні можна приступати до укладання облицювальних матеріалів.